INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

L'Ajuntament del Vendrell nega cap «fuga de funcionaris» aquest novembre

Des de la regidoria de Persones defineixen com a 'fake news' algunes informacions dels sindicats
El regidor de Persones del Vendrell, Baltasar Santos. | Ajuntament del Vendrell
 

L'Ajuntament del Vendrell, a través del seu regidor de Persones, Baltasar Santos, ha volgut sortir al pas de diferents afirmacions que han fet alguns sindicats del consistori els últims dies. El regidor no ha dubtat de qualificar de 'fake news' algunes d'aquestes informacions, com la que va fer el sindicat CSIF el passat 25 d'octubre, assegurant que durant aquest mes de novembre hi hauria una «fuga massiva» de funcionaris del consistori.

 

Aquest sindicat va detallar que serien 22 els funcionaris que marxarien, dels quals dotze serien del cos de policia local i els altres deu «d'altres departaments» de l'Ajuntament. Els motius que va donar CSIF per aquesta marxa de funcionaris feien referència al fet que els treballadors seguien «sense cobrar els trams, els triennis i les pujades acordades des del 2009». Des de la regidoria de Persones han contestat que, fins ara, no han rebut «aquestes 22 sol·licituds de baixa» i que, en tot cas, consideren «que tots els treballadors i treballadores tenen el legítim dret de canviar d'empresa si ho consideren convenient».

 

El consistori recorda els acords d'aquest inici de mandat

Respecte a les crítiques d'aquest sindicat o d'altres com SPL-CME, UGT i CCOO, que lamentaven un retard en l'aplicació de l'acord pels nous trams salarials, des de l'Ajuntament han volgut mostrar «el màxim respecte a les seves posicions», però també la seva «sorpresa» per unes declaracions «que parlen de temes que l'equip de govern està treballant i en els que s'està avançant», asseguren.

 

Des del govern afegeixen que «molts d'aquests temes s'estan acordant amb la representació dels treballadors, i d'altres estan en vies de negociació» i recorden algunes millores «aplicades o pactades en aquests primers mesos del mandat» entre el consistori i els treballadors. Entre elles, fan referència a la implementació de la jornada de 35 hores setmanals o «l'acord per reprendre el sistema de trams, com a mecanisme de revisió salarial fins al 2021, que es veurà millorada, encara més, en el marc d'una nova RLT».

Més notícies de la categoria Baix Penedès