Albinyana fa nous capgrossos inspirats en l'obra de Joan Perucho

S'han construït amb un taller que han fet els nens i nenes del poble
Els nous capgrossos que s'han fet a Albinyana, basats en els llibres de Joan Perucho. | Cedida

 

Albinyana ja disposa dels seus nous capgrossos, que s'han elaborat agafant de base els llibres 'Les històries naturals' i 'Monstruari fantàstic' de l'escriptor Joan Perucho. Els capgrossos s'han fet mitjançant un taller construcció en el qual hi han pres part diferents nens i nenes, amb l'ajuda de pares i mares, sota la direcció de l'artesà de la Serra d'Almos, Joan Miró. La iniciativa ha estat impulsada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Albinyana

Els nens i nenes han pres part en tot el procés de construcció, des del dibuix inicial imaginant com seria cada element festiu, fins al modelatge i la pintura d'aquests. Alguns dels nous capgrossos són Jezabel, el monstre que habita en els somnis, Zura, l'animal que habita a les ciutats inexistents, o la Pesanta, un animal de pelatge fi que provoca somnis esgarrifosos. També hi ha una fesomia del mateix Joan Perucho. Tots ells formaran part del teixit festiu del poble.

La presentació dels capgrossos, el 23 d'abril

Els nous elements es podran veure el dia del lliurament de premis del concurs literari de Sant Jordi, dedicat a Perucho, el dia 23 d'abril a l'escola que porta el mateix nom. Els capgrossos estan fets en pasta de paper, i són molt lleugers, per tal que els nens els puguin portar sense dificultats. Tots seran guardats a l'escola Joan Perucho i seran fets servir en festes escolars i a les cercaviles de les festes majors del municipi.

Joan Perucho i Gutiérrez va ser un novel·lista, poeta i crític d'art català, que va alternar la feina d'escriptor amb la seva professió de jutge. Les seves obres de ficció pertanyen al gènere fantàstic amb una gran dosi d'ironia. Perucho, del qual l'any vinent se celebrarà el centenari del seu naixement, va tenir durant molts anys una estreta relació amb Albinyana on hi tenia una casa al carrer Major del poble on passava els estius i molts caps de setmana.

També et pot interessar:

"Citen a declarar l'alcaldessa de la Bisbal per una denúncia de la portaveu d'ERC" "Desmantellen una plantació de marihuana amb més de 200 plantes a Cunit"