L'alcalde de l'Arboç denúncia «persecució» per part d'un agent de la policia local

El policia li ha posat un extens nombre de multes durant el mandat
Joan Sans, alcalde de l'Arboç. | BP Diari

 

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, va denunciar en el passat ple municipal que està patint un suposat «assetjament» i «persecució» per part d'un funcionari de la policia local del municipi. Així ho va explicar el batlle a una pregunta de l'oposició en l'apartat de precs i preguntes, després que una agència de comunicació hagués fet una referència a una investigació dels Mossos d'Esquadra per aquest assumpte. La CUP de l'Arboç ja havia demanat explicacions prèviament.

Sans va detallar al ple del passat dijous un recull de les moltes multes que li ha posat aquest agent els últims anys i que, segons l'alcalde, expliquen aquesta «persecució». El batlle afirma, de la mateixa manera, que amb el cas del seu cotxe no es va actuar seguint el protocol que hi ha quan es detecta un cotxe abandonat a la via pública, que consistiria a intentar localitzar el propietari. En el seu cas, assegura que «no es va fer», amb el qual es van anar acumulant les multes.

 

El batlle no ho volia fer públic per no perjudicar la policia

Des de l'Ajuntament de l'Arboç han afirmat que aquest protocol és el mateix que segueixen totes les policies locals de Catalunya. Precisament, Tarragona Digital publicava aquesta setmana el protocol que segueix la policia del Vendrell amb els cotxes abandonats. Joan Sans també va explicar al ple que, si fins ara no havia fet públic aquests fets, era per «evitar perjudicar el funcionament del cos de la policia local», així com per evitar ser acusat «d’abús de poder».

De totes maneres, arran dels darrers esdeveniments, Sans va considerar que havia arribat l’hora d’explicar-ho. Durant el ple, l’alcalde de l’Arboç va demanar el suport de l'oposició en aquest assumpte, com també després ho ha demanat l'equip de govern municipal. Un govern que en tot moment ha volgut expressar el seu «suport» al cos de policia local i a «l'excel·lent tasca» que desenvolupa. 

"La Bisbal del Penedès posa dues barbacoes al parc d'esbarjo del Priorat" "Tres famílies de la Bisbal del Penedès reben subvencions per pagar l'IBI"