Imatge d'una escola de Calafell.

L'alcalde de Calafell critica que es vulgui «passar la pilota» als municipis amb la reobertura de les escoles

Ramon Ferré assegura que els consistoris no tenen espais per cedir

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha respost amb contundència a la proposta del Departament d'Ensenyament de la Generalitat d'usar espais municipals per desdoblar classes en el retorn dels alumnes a les escoles, fixat pel dia 1 de juny. Ferré ha volgut respondre al conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i ha apuntat que els consistoris «no tenim espais ni per a cobrir les nostres obligacions com a municipis». 

El batlle ha assegurat que els ajuntaments «som els primers que volem ajudar», però ha afegit que «resulta impossible posar mitjans que no tenim». Per aquest motiu, Ferré ha conclòs que la Generalitat «vol simplement passar-nos la pilota als municipis, com ve fent des de fa anys en els més diversos àmbits».

Escoles a la tarda o el cap de setmana

Com a proposta alternativa, l'alcalde de Calafell ha apuntat que es podrien cedir «les mateixes escoles a la tarda o el cap de setmana», ja que, quan acaba la jornada lectiva, els centres passen a dependre dels ajuntaments. Ferré ja ha avançat la intenció d'obrir converses «urgents» amb altres ajuntaments per organitzar un front comú sobre aquesta qüestió.


Comentaris