Presenten al·legacions contra l'expansió de la pedrera situada entre Calafell, l'Arboç i la Gornal

La plataforma CAPEC denúncia les molèsties causades als veïns i l'impacte ambiental
Veïns de nuclis propers a la pedrera demanen que s'aturi la seva expansió. | BP Diari
 

La Plataforma per a la Defensa de la Qualitat Ambiental i Paisatgística, i la Flora i la Fauna de l'entorn del Foix, afectades per la Pedrera (CAPEC) ha presentat a la Direcció General d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera diverses al·legacions per aturar el projecte d'expansió de la pedrera situada entre els municipis de Calafell, l'Arboç i Castellet i la Gornal. La plataforma CAPEC es va presentar el passat mes de març per denunciar aquesta situació.

Molèsties als veïns de diferents nuclis

Les al·legacions presentades reafirmen les molèsties que aquesta pedrera suposa pels veïns de diferents nuclis pròxims, com ara els pobles de Clariana, Bellvei i la Gornal, o les urbanitzacions de Rocallisa, Valldemar, Montmar, Les Brises o Calafell Park. Unes molèsties que són causades pel constant pas de camions per la zona o les voladures de pedra que es fan, i que suposen forts «sorolls, vibracions i pols en suspensió».

També lamenten l'impacte ambiental que pot tenir l'ampliació de la pedrera en la zona del Parc del Foix o la serralada litoral, així com en les nombroses barraques de pedra seca que hi ha en aquest espai, catalogades per l'Observatori del Paisatge. De la mateixa manera, també denuncien un suposat «incompliment per part de les empreses extractives —OMYA Clariana S.L. i Reverté S.A— de la restitució del paisatge a la qual estan sotmeses per llei».

 

Paralització del projecte

La plataforma CAPEC, que compta amb el suport de SOS Penedès i el grup ecologista GEVEN, així com de diferents associacions de veïns, espera que les al·legacions prosperin «i es paralitzi el procés expansiu de la pedrera, que està destruint l'entorn natural d'aquesta zona», conclouen.

"Enquesta: Així ha afectat la pandèmia del coronavirus als veïns de l'Arboç" "La Bisbal del Penedès presenta els actes del Sant Jordi d'estiu"