Amadeu Benach i Agnès Ferré, investits alcaldes de Banyeres i la Bisbal del Penedès

Ambdós consistoris tenen governs en majoria per aquest mandat
Amadeu Benach, amb la vara d'alcalde. | Ajuntament de Banyeres del Penedès

 

Els ajuntaments de Banyeres del Penedès i la Bisbal del Penedès van celebrar aquest dissabte 15 de juny els plens de constitució dels nous consistoris pel mandat 2019-2023. Ambdós mantenen els alcaldes que han tingut els últims quatre anys. A Banyeres, Amadeu Benach és el batlle després de l'acord al qual han arribat Un Nou Banyeres (BNY) i els comuns, mentre que a la Bisbal, el partit d'Agnès Ferré, Compromís per la Bisbal, va guanyar a les eleccions municipals amb majoria absoluta.

Quatre anys més per Amadeu Benach

A Banyeres, la mesa d'edat va estar formada per Bet Figueras (Junts per Banyeres) i Albert Romero (BNY). Després que els onze regidors juressin o prometessin el càrrec, es va procedir a la votació, que va certificar l'alcaldia per a Benach amb els cinc vots del seu partit i un vot dels comuns. Ja amb la vara d'alcalde a les mans, el batlle va  remarcar que el nou govern treballarà aquests quatre anys «amb la mateixa intensitat, força i ganes que fins ara i defensarem i lluitarem per tots els banyerencs i banyerenques».

Els regidors que conformen l'equip de govern són Amadeu BenachAnna Jané, Joan Roig, Albert Romero, Ester Sanahuja (tots del BNY) i Marc Majem (Banyeres en Comú Verds). A l'oposició queden tres regidors del PSC (Anna Ordóñez, Francisco Rocha i Enrique Rodríguez) i dos regidors de Junts per Banyeres (Jordi Guasch i Bet Figueras).

Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal

A la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré seguirà sent alcaldessa, després que al ple de dissabte obtingués els sis vots del seu partit. Compromís per la Bisbal va obtenir als comicis la majoria absoluta, i els sis regidors que conformen el govern són Agnès Ferré, Judith Vidal, Leonor Uceda, Feliu Gil, Félix Villazán i Francisca Cepas. A l'oposició queden dos regidors del PSC (Daniel Caballero i José Maria Cuadros), un d'Units per la Bisbal (Xavier Faura), una d'Ara la Bisbal (Maguy Antolín), i una d'ERC (Sílvia Montfort).

"🔥ARA MATEIX: Incendi entre Calafell i el Vendrell" "🔴 URGENT: Rescat de 2 persones a la costa tarragonina"