Un centenar de persones van interessar-se per les cooperatives.

L'ANC del Vendrell prepara una Fira Republicana de Consum Responsable

Està dedicada als sectors del consum d'energia i les telecomunicacions

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vendrell està preparant la primera Fira Republicana de Consum Responsable, que s'ha de fer el dissabte 26 de gener a la plaça Nova. Aquesta serà una fira dirigida, concretament, al consum d'energia i de telecomunicacions, com ara el gas, l'electricitat o la telefonia, i es vol donar informació per evitar que les despeses en aquests subministraments siguin excessives. 

De la mateixa manera, es té l'objectiu que tant les empreses com els consumidors siguin respectuosos amb el medi ambient, i que potenciïn el territori i totes les activitats productives que s'hi fan. El dia 26 de gener, els ciutadans podran, doncs, conèixer les cooperatives i empreses del país que ofereixen un altre model de consum i gestió, i aquells que ho desitgin podran canviar de companyia subministradora. La Fira Republicana de Consum Responsable tindrà lloc durant tot el dia 26 a la plaça Nova, al bell mig del Vendrell.

 

Cinc empreses confirmades per la fira

De moment, l'ANC del Vendrell ha anunciat que té confirmades cinc empreses que prendran part a la fira, tot i que s'espera que les pròximes setmanes se'n puguin sumar més. Durant la jornada també es comptarà amb activitats pels més petits, entre les quals hi ha la possibilitat de fer un forn solar. Abans del dia 26 de gener ja es faran diverses xerrades de divulgació sobre altres energies i la manera de gestionar-les.

En aquest sentit, el divendres 11 de gener hi haurà al Vendrell la cooperativa Opcions, que donarà a conèixer les possibilitats de consum transformador, potenciant l’economia cooperativa amb companyies d’electricitat d’origen renovable, de telefonia i internet cooperatiu i de finances i assegurances ètiques. Des de l’ANC del Vendrell han volgut deixar clar que, amb aquestes activitats, es posen al costat «del consum responsable i ètic, potenciant les cooperatives i empreses del país que miren cap a les energies renovables».


Comentaris