El Vendrell acull l'exposició fotogràfica 'Catalans. Retrats', d'Antoni Bernard

La mostra es podrà visitar des del 13 de juliol fins al 18 d'agost, a la Sala Portal del Pardo
Salvador Dalí, en una de les fotografies de Bernard | Cedida

 

Autors contemporanis d'aquí i d'arreu i la seva relació amb el territori. Això és el que ofereix la Fundació Vila Casa, una organització sense ànim de lucre que vol promoure l'art català d'avantguarda, a través de mostres monogràfiques i col·lectives de diversos artistes, de dilatada trajectòria, que formen part de la seva col·lecció.

Una de les mostres d'aquesta fundació, precisament, arribarà a la Sala Portal del Pardo del Vendrell. 'Catalans. Retrats', del fotògraf Antoni Bernard, s'obrirà al públic divendres, 13 de juliol, i es podrà visitar fins al 18 d'agost.

 

Antoni Bernard, un català a París

Bernard, nascut a Barcelona l'any 1944, és un fotògraf format en belles arts i que situa els seus orígens artístics i professionals en el dibuix i la col·laboració amb diverses publicacions dedicades a l'estil i la moda. Ja a la dècada dels seixanta, Bernard s'instal·la a la ciutat de París i comença a dedicar-se, plenament, al món de la fotografia. Els seus treballs es publiquen a diverses i destacades revistes, com les cèlebres 'Vogue', 'Elle', 'Vanity Fair' o 'Marie Claire'.

 

 

Malgrat viure immers, en els seus orígens artístics, dins del món de la moda, el disseny i la publicitat, Antoni Bernard ha demostrat una estètica i una mirada expressiva estrictament personal, fet que l'ha dut a exhibir les seves obres en espais com el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el museu Reina Sofia de Madrid o al Museu Palau Solterra de la mateixa Fundació Vila Casas.

 

La seva empremta més pròpia, marcada per un clar diàleg entre la llum i les ombres, fa descobrir, a través d'una acció de 'des-ocultació', l'aura i l'ànima dels seus protagonistes. Sens dubte, es tracta de tot un procés tenyit d'atemporalitat que commemora la seva essencialitat creativa.

 

La sala Portal del Pardo del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

'Catalans. Retrats', dues-centes fotografies que es podran veure al Vendrell

Les fotografies d'aquesta exposició pertanyen a l'obra completa 'Catalans. Retrats', un compendi de 200 instantànies preses entre els anys 1970 i 1980 i que s'inscriuen, concretament, en el programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas. La iniciativa, d'altra banda, sorgeix amb la voluntat d'atorgar una major visibilitat als autors, alhora protagonistes, en la narració de la història recent de l'art català.

 

Fins al 18 d'agost a la Sala Portal del Pardo

La mostra s'obrirà divendres, 13 de juliol, i es podria visitar, fins al 18 d'agost, de dilluns a divendres de sis a dos quarts de nou, i dissabtes d'onze a una i de sis a dos quarts de nou. La sala, per la seva part, estarà tancada els diumenges i festius.