L'Arboç estreny lligams amb la localitat andalusa de Guadix

Molts dels immigrants que van arribar entre els anys 60 i 80 eren d'aquesta localitat
Sònia Magrané, regidora de l'Arboç, amb representants de l'Ajuntament de Guadix. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Arboç s'ha agermanat amb la localitat andalusa de Guadix. Així es va aprovar al ple municipal celebrat el passat 26 de setembre, en un acord que ha de servir per impulsar programes d'intercanvi que beneficiïn les dues comunitats. També es farà la setmana de Guadix a l'Arboç, mentre que la localitat del Baix Penedès tindrà la seva setmana a Guadix. Uns esdeveniments que permetran intercanviar activitats culturals i folklòriques. 

La unió entre els dos municipis no és gratuïta, ja que gran part dels immigrants andalusos que va rebre l'Arboç entre els anys 60 i 80 van venir d'aquesta localitat. Segons l'Ajuntament de l'Arboç, actualment encara hi ha 52 persones empadronades al municipi que tenen com a lloc de naixement Guadix, encara que tots tenen ja una edat avançada. Des del consistori apunten que, en el seu moment, van arribar a ser unes 400 persones les que es van establir al poble, procedents d'aquesta localitat andalusa.

Una part important de l'actual població arbocenca

Molts dels que van venir fa gairebé cinquanta anys eren joves parelles que van formar una família a l'Arboç i es van integrar a la vida del municipi. Els seus descendents constitueixen actualment una part important de la població arbocenca, que no ha perdut els lligams amb el seu poble d'origen. Des de l'Ajuntament de l'Arboç han remarcat la seva voluntat de «reconèixer, valorar i retre homenatge als emigrants accitants promovent aquest agermanament entre l’Arboç i la localitat de Guadix».

«L’Arboç, com a municipi, està orgullós de poder dir que ha estat, és i serà, un exemple de cohesió social format per persones procedents de molts racons d’Espanya i del món, i que formen totes elles una societat plural i diversa», expliquen des del consistori en un comunicat.

També et pot interessar:

"El festival de Cultura Urbana desborda la plaça Nova del Vendrell" "Novetats a les escoles d'adults del Vendrell i Calafell"