ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

L'Arboç fa un balanç positiu del primer any de prohibició de camions, però reclama que es desviï l'N-340

La sinistralitat ha baixat un 63% en el tram nord de la carretera
L'N-340, al seu pas per l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç ha fet un balanç positiu del primer any amb la prohibició de pas de vehicles pesants per l'N-340 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. El municipi era un dels més afectats, ja que és l'únic de la regió de Tarragona que té el pas de l'N-340 pel bell mig. Per això, des que el 2 de setembre del 2018 es va fer efectiva la desviació obligatòria dels camions cap a l'AP-7, la vila ha vist com es reduïen «considerablement» els sorolls, les vibracions i les molèsties en general. 

 

Però des del consistori arbocenc s'insisteix que el problema no estarà resolt fins que no s'aconsegueixi desviar la carretera per evitar que segueixi passant pel mig de la vila, tal com ha recordat l'alcalde, Joan Sans. Aquesta demanda «unànime» a l'Arboç es manté vigent, i el govern local ha reiterat que es farà «tot el possible» per aconseguir aquest desviament com més aviat millor.

 

Una carretera que «divideix el poble»

L'alcalde del municipi, Joan Sans, ha apuntat que l'N-340 «divideix el nostre poble i provoca problemes de mobilitat interna», posant èmfasi en el fet que és l'únic poble «de la província de Tarragona en el qual la carretera encara creua per l'interior del nucli urbà». Això fa que encara persisteixin, en determinats moments, els sorolls i les vibracions que ocasionen molèsties als veïns i vianants.

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) va informar fa pocs dies que, durant aquest primer any de desviació de camions, la sinistralitat s'ha reduït un 63% en el tram de l'N-340 que va de Vilafranca del Penedès a Altafulla, i que a la comarca passa per l'Arboç, Bellvei i el Vendrell. També es calcula que s'han desviat en aquest territori prop de 450.000 vehicles pesants. En el total dels trams s'han desviat més de dos milions de vehicles pesants i s'han hagut de denunciar uns 4.000 transportistes per no fer cas de la prohibició.