Operaris treballant a la via pública, a l'Arboç.

L'Arboç elimina barreres arquitectòniques en diferents punts del municipi

Es rebaixaran deu voreres i s'ampliaran per adaptar-les a la normativa

L'Ajuntament de l'Arboç, a través de la seva brigada municipal, ha començat a treballar per eliminar barreres arquitectòniques en diferents punts del municipi, per així adequar-los a la normativa vigent. D'aquesta manera, es preveuen rebaixar deu voreres a la plaça de Catalunya, que també s'ampliaran per complir les normatives d'accessibilitat. Des del consistori remarquen que aquesta és una zona molt concorreguda perquè hi ha el Centre d'Atenció Primària (CAP) i el Poliesportiu.

Per altra banda, al carrer de Sant Jordi també s'hi actuarà en dues voreres i en un pas de vianants, a l'alçada de la façana lateral de l'escola bressol, alhora que es posaran fanals per millorar-ne la visibilitat. Al pas de vianants s'hi posarà paviment podo tàctil, de manera que les persones amb dèficit visual es puguin orientar millor. En altres casos es retallarà el paviment asfàltic i s'allargarà la vorera, per aconseguir així la inclinació o amplada necessària per complir la normativa.

 

Proposta dels pressupostos participatius

Les actuacions previstes es faran durant tres setmanes, durant les quals es faran els arranjaments a les deu voreres de la plaça de Catalunya i a les dues voreres del carrer de Sant Jordi. Aquesta actuació, que desenvolupa la regidoria de Serveis Urbans de l'Ajuntament, era una de les propostes que van sortir escollides als pressupostos participatius del 2019, i va a càrrec de l’Ajuntament de l’Arboç completament.

 

Més de 5.500 empadronats a l'Arboç

Aquesta setmana, l'Ajuntament de l'Arboç també ha donat a conèixer la població empadronada al municipi a finals de l'any 2019. En total són 5.517 persones, una xifra que es manté estable els últims anys, fins al punt que és la mateixa que es va marcar el 2013. L'Arboç és el quart municipi en habitants del Baix Penedès, per darrere del Vendrell, Calafell i Cunit, tots tres de la costa. Es tracta, doncs, del poble amb més habitants de l'interior de la comarca.


Comentaris