Un carrer del centre de l'Arboç.

L'Arboç fa una enquesta per conèixer els efectes de la pandèmia entre els veïns

Hi han pres part un total de 139 persones

Un total de 139 veïns de l'Arboç han participat en l'enquesta virtual que s'ha fet des de l'Ajuntament per conèixer els efectes que ha tingut la pandèmia del coronavirus entre la població del municipi. Segons el consistori, l'enquesta ha de servir per «conèixer de primera mà com ha afectat la crisi sanitària a l'economia, l'estat emocional, la salut o les relacions socials» dels arbocencs, alhora que ha permès «recollir idees i propostes d'acció de cara al futur més proper».

Impacte en l'economia

Un dels impactes més evidents que ha tingut l'aturada originada per la pandèmia ha estat en l'economia dels ciutadans. En aquest sentit, un 51% dels participants asseguren que els ingressos de la seva unitat familiar han disminuït durant els últims mesos, i un 43% creu que seguiran sent inferiors en els pròxims mesos. Això fa que un 73% mostri preocupació per la situació econòmica de la seva família.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Pel que fa a l'àmbit sanitari, un 29% creu que s'hauria de millorar el sistema sanitari en general, i un 22% aposten per millorar el sistema de detecció de la malaltia. En l'apartat on es pregunta per l'estat d'ànim actual, un 27% assegura tenir por, mentre que un altre 27% contesta que està trist, i un 25% està nerviós. Els resultats de tota l'enquesta es poden consultar en aquest enllaç.

El regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, ha agraït la participació dels veïns i ha afegit que l'enquesta servirà per «recopilar idees a treballar des del consistori per donar suport a les famílies, empreses i comerços de l'Arboç en un context tan complicat».