EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Més de 3.500 persones participaran a la Gran Rua de Carnaval de l'Arboç

Seran 33 carrosses i sis comparses les que hi prendran part
Una comparsa al Carnaval de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Arboç celebrarà aquest diumenge 3 de març la seva Rua de Carnaval, a partir de les dotze del migdia, amb una gran participació. Segons ha informat l'Ajuntament de l'Arboç, un total de 3.500 persones prendran part a la gran rua, repartits en les 33 carrosses i sis comparses que s'han inscrit. El de l'Arboç és un dels Carnavals més dinàmics i amb més tradició del Penedès, amb carrosses que vénen des de diferents punts de l'Alt i el Baix Penedès.

 

La rua del Carnaval de l'Arboç

La festa començarà a les dotze del migdia a l'antic Camp de Futbol Municipal. La rua passarà pels carrers de l'avinguda Mossèn Cinto Verdaguer, Rafael de Casanova, Masdovelles, Ricard Domingo, avinguda de Sant Jordi, Andreu Suriol, avinguda del Penedès, plaça de Catalunya, Via Augusta, Passeig Panxita, Muralla, Mossèn Cinto Verdaguer, Major i finalitzarà a la Rambla Gener cap a les 14.30 hores.

 

Les celebracions del Carnaval seguiran el dissabte 9 de març, en aquest cas enfocades als més petits. A dos quarts de sis de la tarda hi haurà el Ball Infantil al local Arbosense, amb guerra de confeti, i animació amb Rufino i altres personatges animats. Tots els actes de Carnaval són organitzats per l’Ajuntament de l’Arboç.

 

El Dia Internacional de la Dona

Per altra banda, durant la setmana del 4 al 8 de març, l'Arboç celebra diversos actes relacionats amb el Dia Internacional de la Dona. Així, figures a mida real de dones rellevants en la història contemporània es podran veure a diferents edificis municipals. La Biblioteca Municipal acollirà l'exposició 'Amparo Poch y Gascón, el compromís d’una dona lliure, metge, periodista i sindicalista feminista'.

 

El dilluns 4 de març a les sis de la tarda, al local Arbosense hi haurà jornada de portes obertes al Ball Lineal, mentre que el dimarts 5 de març es farà una sortida cultural a Barcelona on totes les inscrites podran visitar diferents atractius de la zona del barri gòtic i port Olímpic de la ciutat. El dimecres 6 de març, a partir de les sis de la tarda, tots els inscrits a la Setmana de la Dona podran participar en un debat en clau de dona, anomenat 'Prenem la paraula, paraules d’ahir i veus d’avui'.

 

El dijous 7 de març, a les 18.00 hores, la Biblioteca Municipal realitzarà l’activitat 'Llegint a dones: lectures en veu alta de textos', on es llegiran en veu alta fragments i petits textos representatius d’obres escrites per dones. Per últim, el divendres 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, a partir de les 19.30 hores, totes les persones inscrites a la Setmana de la Dona de l’Ajuntament de l’Arboç podran participar en una gimcana amb tres activitats, un taller de Maquillatge, una activitat de respiració i un taller d'alimentació. Després es farà la lectura del manifest a càrrec de l’arbocenca Encarna Domene, i a continuació hi haurà sopar i ball amenitzat per l’artista i showman local Rufino. Per apuntar-se a les activitats cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil, situat al carrer Major 37 de l’Arboç, abans del 28 de febrer del 2019.