ÚLTIMA HORA

Els dos possibles casos de coronavirus al Baix Penedès donen negatiu

L'Arboç recull més de 160 propostes pels pressupostos participatius

Els tècnics municipals faran ara el filtratge de les propostes

 

Un punt de recollida de propostes pels pressupostos participatius de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç ha recollit més de 160 propostes dels ciutadans pels pressupostos participatius d'aquest any 2019, que impulsa la regidoria de Participació Ciutadana. El període de recollida de propostes es va tancar el passat 29 de març, i en total se n'han rebut 164, segons ha donat a conèixer aquest dimecres 17 d'abril el consistori. El següent pas és el filtratge tècnic de totes les propostes rebudes, on es determinaran quines compleixen els requisits establerts a les bases del procés.

 

Fòrum Ciutadà de Priorització

Aquelles que els compleixin passaran al Fòrum Ciutadà de Priorització, que servirà per seleccionar els projectes finalistes que seran sotmesos a la votació final. El Fòrum Ciutadà estarà obert a l’assistència de tots els ciutadans del municipi majors de 16 anys i es durà a terme en una data encara per decidir però que serà un cop celebrades les eleccions municipals del 2019, que tindran lloc el diumenge 26 de maig.

 

Entre els criteris que utilitzaran els serveis tècnics municipals per valorar quines de les 164 propostes passen a la següent fase hi ha, per exemple, la necessitat que siguin projectes de competència municipal, així com que no superin els 50.000 euros sotmesos a discussió. També es tindrà en compte la seva viabilitat jurídica i tècnica. Des de l’Ajuntament de l'Arboç han donat les gràcies «a tots els veïns i veïnes per la seva participació» i els ha convidat a assistir al Fòrum Ciutadà quan aquest tingui lloc.

 

L'edició del 2018 dels comptes participatius

L'edició del passat 2018 dels pressupostos participatius de l'Arboç va acabar amb la proposta de reformar els lavabos de l'escola Sant Julià com la més votada. Durant els deu dies que va durar la votació, hi van prendre part un total de 360 ciutadans, el que va suposar un augment del 30% respecte al 2017. Un 63% dels votants es va decantar per la proposta guanyadora.

 

Altres notícies relacionades: