El centre de l'Arboç.

L'Arboç recorda el setmanari 'La Badalota', quan es compleixen cent anys del seu naixement

Es presenta el llibre 'L'Arboç, els anys de Badalota (1921-1927)'

L'Arboç presentarà aquest dissabte 5 de juny un llibre sobre el setmanari 'La Badalota', del qual es compleixen cent anys del seu naixement. 'L'Arboç, els anys de la Badalota (1921-1927)', editat pel consistori, es presentarà a l'Auditori Municipal a les 11.30 hores.

Es tracta d'un llibre que ofereix un retrat de l'Arboç dels anys vint del segle passat a través de les notícies aparegudes en aquest setmanari, que va tenir una vida de poc més de sis anys. El primer número es va publicar el 5 de juny de 1921, raó per la qual s'ha programat l'acte coincidint amb el centenari exacte.

Elaborat pel net del director del setmanari

El volum ha estat escrit per Andreu Suriol Ribé, net de qui va ser el director del setmanari, Andreu Suriol Farré, que també regentava la farmàcia Suriol del carrer Major. Per fer el llibre, Suriol s'ha envoltat d'un equip de col·laboradors format per Eduard Jané, Jaume Tarragó, Margarita Fusté, Josep M. Arnan i Esteve Cruanyes. La maquetació del llibre ha anat a càrrec del rebesnet del director de 'La Badalota', David Suriol Ventosa.

A l'acte es comptarà amb la presència del professor d'Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Ramon Arnabat que farà una xerrada sobre 'Els feliços anys 20 al Penedès'. Les places són limitades i per assistir cal fer una reserva al mail turisme@arbocenc.cat donant nom i cognoms de la persona interessada.