Vista de la vila de l'Arboç.

L'Arboç reparteix diners entre les famílies perquè comprin al comerç local

El consistori crea una nova moneda anomenada Arbocetes

Arbocetes és el nom que rep la nova moneda local que ha impulsat l'Ajuntament de l'Arboç, en el marc de la campanya comercial 'El nostre comerç, el millor regal'. Es tracta d'una iniciativa amb la qual es vol ajudar tant el comerç local com les famílies del municipi, fomentant la compra als establiments arbocencs durant la campanya de Nadal i fins al 15 de febrer.

Les Arbocetes no són altra cosa que vals de compra que l'Ajuntament repartirà entre els veïns de l'Arboç perquè es puguin gastar als comerços locals. Són vals que oscil·len entre els vint i els 60 euros per unitat familiar, depenent del nombre de membres que hi hagi.

Cinc tipus de vals diferents

En total són tres tipus diferents de vals (cadascun d'ells, de cinc euros) que es divideixen segons el servei, com ara els d'alimentació, els de salut i estètica, i els del comerç al detall. La campanya comença el pròxim dissabte 19 de desembre i les famílies que vulguin Arbocetes hauran de recollir els vals a l'Ajuntament, presentant un document d'identitat vàlid. També es poden sol·licitar a través de la seu electrònica.

Els comerços participants hauran de posar un cartell que proporcionarà l’Ajuntament i on s'informarà que és un comerç adherit a la campanya i que accepten Arbocetes. A la web arbocenc.cat hi haurà la llista actualitzada amb tots els comerços participants. El consistori abonarà quinzenalment el valor dels tiquets a cada comerç, en una campanya que es preveu que deixi una injecció de 75.000 euros al comerç.