Digitalització de documents de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès digitalitza una gran part del seu fons municipal

Són més de 43.000 imatges que s'han incorporat al portal Arxius en Línia

L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès ha executat el segon gran projecte de digitalització del seu fons municipal, un treball que s'ha dut a terme amb els recursos tècnics i humans del mateix Arxiu. En total han estat 43.000 imatges les que s'han incorporat al portal Arxius en Línia.

Fa deu anys es va fer la primera part de la digitalització de documents essencials dels fons municipals, una tasca que ara s'ha completat amb els documents dels municipis que havien quedat pendents.

Més de 95.200 imatges digitalitzades

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'aquesta manera, s'han fet accessibles telemàticament les diferents actes de sessions dels plens municipals fins entrada la dècada dels anys 50, així com censos i padrons municipals d'habitants fins a l'any 1920 de tots els municipis de la comarca. L'Arxiu custodia ara els documents de tretze dels catorze municipis de la comarca, que sumen un total de 95.200 imatges digitalitzades.

Durant el procés es va valorar la necessitat de digitalitzar altres documents rellevants, com ara el capbreu de Calafell de 1565 i una transcripció d'aquest del segle XVIII, la documentació relativa al nucli de Marmellar i la seva agregació al Montmell al segle XIX, el Llibre de verbals de Bellvei (1815-1854), el Llibre d'actes de l’Entitat Menor de les Peces d’Albinyana i els llibres d'actes de l’agrupació intermunicipal del Vendrell i Sant Vicenç de Calders (1941-1942), entre d’altres.