L'associació cultural La Senalla d'Albinyana es presenta en societat

L'entitat vol fer una programació estable de propostes artístiques i culturals
L'acte de presentació de La Senalla va comptar amb un nombrós públic. | Montserrat Lasso
 

L'Associació cultural La Senalla Art i Cultura es va presentar en societat aquest passat diumenge 12 de gener, amb un acte que es va fer a la sala polivalent de les escoles velles. La presentació va comptar amb una important presència de gent, quedant alguns d'ells fins i tot a fora de la sala. L'entitat neix amb l'objectiu de dinamitzar el municipi, i tirar endavant una programació estable en els àmbits de l'art i la cultura.

 

Darrere l'associació hi ha diversos professionals de la cultura que viuen a Albinyana. Ells van explicar la gènesi de l'entitat i el seu propòsit, abans de fer un avançament de la programació del primer trimestre d'aquest 2020. El primer acte serà el passi de documental 'Fins i tot els arbres escoltaven' de Leandre Romeu, una aproximació a la realitat dels micropobles de menys de 500 habitants de Catalunya. Es farà aquest dissabte 18 de gener a la Societat Recreativa, a les 20.30 hores, i es comptarà amb una intervenció a distància de l'autor.

 

Una Festa de la Primavera el mes de març

El dissabte 15 de febrer es projectarà un altre documental, en aquest cas 'Poble Rebel', de Sergi Fàbregas i Damià Puig, que repassa les lluites socials a Catalunya des de la transició fins a l'actualitat. El primer trimestre també comptarà amb una Festa de la Primavera, que es farà el mes de març, i amb la qual es preveu omplir d'actes culturals diferents indrets del municipi

 

L'acte del diumenge també va servir per recollir propostes i opinions entre els assistents, alhora que es va fer una crida a la participació. Un petit concert a càrrec dels músics JuanLu Trujillo al piano i Juanjo Alcaraz a la veu, que van fer un repàs a alguns estàndards del bolero tradicional, va cloure la presentació. Durant l'acte es va oferir un servei de barra amb cervesa artesana Clandestines, per recollir alguns diners que serviran per a finançar les activitats de l'entitat.