L'Ateneu Arbocenc rep una multa pel soroll en una festa

Des de l'Ateneu denuncien que se'ls ha aplicat la llei mordassa
Imatge del vídeo amb el qual s'anuncia l'esquetx 'Apatrullando per l'Arboç'. | Cedida

 

L'Ateneu Arbocenc ha denunciat als mitjans de comunicació que han rebut una multa de 600 euros interposada per la policia local de l'Arboç per «infracció greu de desobediència i resistència a l'autoritat». Aquesta multa va ser imposada per uns agents de la policia de l'Arboç que es van personar al pati de l'Ateneu el dia que se celebrava la festa del seu cinquè aniversari, el passat mes de maig, amb un concert de música en viu.

 

Multa pel «soroll excessiu» en un concert

Segons expliquen, el motiu de la visita dels agents va ser el «soroll excessiu» procedent del concert, que havien denunciat alguns veïns. Des de l'Ateneu apunten que «l'únic incident de la nit va ser la visita dels agents per un soroll excessiu que no van objectivar». Tres mesos després, van rebre la multa, per «una infracció tipificada a la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana», que segons l'Ateneu és la «coneguda popularment com a llei mordassa». 

 

L'Ateneu Arbocenc situa l'incident en un context més ampli, recollit pel Centre per la Defensa Drets Humans IRIADA, on s'apunta que «des de l’entrada en vigor de la Llei mordassa l’1 de juliol del 2015, s’ha viscut un increment dels abusos policials i de la vulneració de drets degut, en molts casos, a la discrecionalitat dels agents en les seves actuacions per la presumpció de veracitat que els atorga l’àmbit administratiu i al poder de valoració que els confereix la Llei de Seguretat Ciutadana»

 

Esquetx teatral de denúncia

Per denunciar aquesta situació, han programat per aquest dissabte 9 de febrer una obra de teatre social que porta per títol 'Apatrullando per l'Arboç', un esquetx teatral que es farà al Centre a les 19.00 hores, impulsat per l'Ateneu Arbocenc amb la col·laboració de l'Elenc Artístic Arbocenc. Ja s'ha penjat a les xarxes un vídeo per anunciar l'obra, amb la qual es vol recollir fons per pagar la multa que va rebre aquesta entitat local a través de la modalitat de la taquilla inversa.

 

També et pot interessar:

Un parc agrari, l'alternativa al Logis Penedès que proposa No Fem el CIM.

L’esquerra independentista: una galàxia «autonòma» amb el rostre de la CUP.