Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

El Baix Penedès acumula 55 dies sense defuncions relacionades amb el coronavirus

Els pacients ingressats per la Covid a la comarca són cinc actualment

El Baix Penedès fa gairebé dos mesos que no registra cap defunció relacionada amb el coronavirus. L'última que mostren les dades del Departament de Salut de la Generalitat data del 9 d'abril. És el període més llarg sense morts relacionades amb la Covid des de l'inici de la pandèmia.

Aquestes dades són una mostra més de l'impacte que ha tingut la vacunació entre la població més vulnerable. Actualment hi ha un 37% de persones de la comarca que han rebut la primera dosi, mentre que un 19% tenen la pauta completa.

Un descens vertiginós

Per fer-se una idea del canvi que això ha suposat només cal comparar les dades de defuncions amb el mateix període de l'any passat. Entre mitjans de març i principis de juny del 2020 es van produir un centenar de morts a la comarca per la Covid. En el mateix període d'aquest 2021, n'hi ha hagut tres.

Actualment, les dades al Baix Penedès estan estabilitzades, amb prop de 50 contagis setmanals i cinc pacients ingressats. El percentatge de proves positives fa moltes setmanes que se situa per sota del 5% (entre el 3% i el 4%). El risc de rebrot es mou al llindar dels cent punts, que marca la frontera entre el risc alt i el mitjà.