ARA MATEIX

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarrgona

Anar del Baix Penedès a Barcelona per la C-32 encara serà més car el 2019

La Generalitat apuja un 2,21% els peatges de l'autopista que passa pels túnels del Garraf
L'autopista C-32, al peatge de Cubelles. | ACN

 

És un clàssic de cada any i el 2019 no en serà una excepció. L'any nou arriba amb una nova apujada del preu dels peatges que depenen de la Generalitat de Catalunya. Al Baix Penedès, aquesta mesura té una afectació a l'autopista C-32 —o autopista Pau Casals—, que va del Vendrell, Calafell i Cunit cap al Garraf i Barcelona. El Govern apuja a partir de l'1 de gener del 2019 els peatges d'aquesta via en un 2,21%. Això es tradueix en el fet que anar a Barcelona des del Baix Penedès i tornar costarà 22,14 euros si es vol agafar la C-32.

L'alternativa és agafar la C-31, que segueix presentant els problemes habituals de col·lapse i d'alta sinistralitat. L'augment del preu dels peatges dels túnels del Garraf ja ha comportat reaccions des del territori. Des de la plataforma No Vull Pagar C-32 han volgut recordar a les xarxes socials que l'estiu del 2017 «el conseller de Territori, Josep Rull, va dir en una reunió al Baix Penedès que si l'1 de gener del 2019 no estava aplicada la fórmula de la vinyeta pel cobrament de peatges, la Generalitat hauria d'intervenir al peatge de Cubelles». 

Volen impulsar un Pacte De Berà al Penedès

També el president del PDeCAT al Penedès, Jaume Casañas, ha lamentat aquest augment en un article publicat a BaixPenedesDiari, afirmant que «les polítiques de mobilitat penalitzen aquestes dues comarques des de fa molts anys», referint-se al Baix Penedès i el Garraf. Casañas reclama també poder impulsar un acord al territori similar al Pacte de Berà, perquè es puguin trobar solucions als problemes de la C-31 i la C-32, tal com s'ha fet a l'N-340.

L'increment dels preus dels peatges que depenen de la Generalitat serà generalitzat aquest 2019, amb unes pujades que se situaran entre un 1,5% i un 2,9%, segons les dades difoses per la conselleria de Territori. Pel que fa al preu dels peatges a les autopistes que depenen de l'Estat, aquest augmentarà un 1,67% de mitjana a partir de l'1 de gener, tot i que encara no s'han aportat les dades concretes.

"ATENCIÓ: Detingut per robar en un autobús de donació de sang, al Vendrell" "ATENCIÓ | Descobreixen els nous límits de Cunit, que es menjarien part de Cubelles"