El Baix Penedès tanca el setembre amb quatre grups escolars confinats a tota la comarca

A Cunit és on hi ha una incidència més gran i s'hi concentren tres d'aquests grups

Després dels primers quinze dies de curs escolar 2020-2021, el Baix Penedès té un total de quatre grups confinats a tota la comarca per culpa del coronavirus, una incidència que, en comparació amb altres comarques del Camp de Tarragona, és força baixa. En total, a la demarcació de Tarragona hi ha 54 escoles afectades i 85 grups confinats, mentre que al Baix Penedès són tres els centres afectats.

Cunit i Calafell

Els dos municipis que concentren els quatre grups confinats són Cunit i Calafell. A Cunit és on el virus ha tingut una incidència més elevada, ja que ha obligat a tancar tres grups en aquests primers quinze dies, dos de l'Institut Ernest Lluch (amb dos positius) i un de l'escola Pompeu Fabra (amb tres positius). Això suposa que ara mateix hi hagi 58 alumnes confinats a l'institut i divuit a l'escola. 

A Calafell, l'únic grup confinat que hi ha és a l'Institut La Talaia, amb dos positius acumulats i 25 alumnes tancats a casa. Que aquests dos municipis siguin els únics que tenen grups confinats concorda amb el fet que, en aquests moments, són els que presenten un risc de brot més elevat del Baix Penedès. Amb un índex de risc de 317 a Cunit i 120 a Calafell, les dues poblacions són les úniques que es troben a la franja vermella.

Sense grups confinats al Vendrell

En canvi, la situació és molt diferent al Vendrell, on els positius de Covid-19 han experimentat una forta baixada des de principis de setembre. Actualment l'índex de risc de la capital de la comarca se situa en 22,38 (molt baix), cosa que es tradueix en el fet que no hi hagi cap grup confinat en els seus 18 centres educatius.

A l'escola Àngel Guimerà sí que hi ha deu alumnes confinats, però no ho són perquè hi hagi hagut algun positiu a les classes, sinó perquè són contactes estrets de positius, tot i que ells han donat negatiu a la prova. A la resta del Baix Penedès, la situació també és de normalitat, coincidint amb un descens generalitzat del risc de brot.

"El delicat estat de l'edifici Tabaris dispara el cost de les obres de Coma-ruga" "«El Baix Penedès és en situació catastròfica»: preocupació màxima per l'economia"