Pla obert d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència

El Baix Penedès manté el risc de brot a nivells baixos ja entrat el mes d'agost

La comarca ha acumulat uns 40 casos en els últims quinze dies

El Baix Penedès manté el risc de brot de coronavirus a un nivell baix quan ja s'ha entrat al mes d'agost. L'obertura de la mobilitat a partir del 19 de juny i l'arribada de visitants o propietaris de segones residències durant el juliol ha comportat un augment de casos, com a la majoria del país, però molt menys pronunciat que en altres zones. Durant tot el juliol, la comarca ha sumat prop de 50 nous casos de coronavirus.

Cunit, l'única població amb un risc mitjà

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Com era d'esperar, els municipis de la costa, amb una densitat de població més gran i on arriben més visitants, són els que han acumulat la majoria de casos. Les xifres, per ara, no són preocupants, segons el Departament de Salut, tot i que cal mantenir-se alerta. L'única població que té un índex de risc mitjà és Cunit, que els últims catorze dies ha detectat deu casos. Tot i això, la tendència va a la baixa l'última setmana.

El Vendrell ha detectat setze casos les últimes dues setmanes, i té un índex de risc baix, segons el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UP. La capital de la comarca va detectar un brot a Coma-ruga amb sis positius fa més d'una setmana, però aquest es va controlar bé, segons han confirmat des del Departament de Salut al consistori. També Calafell es manté amb un índex de risc molt baix, tot i els vuit casos diagnosticats les últimes setmanes.

Vuit municipis sense casos

La resta de casos han estat repartits entre l'Arboç (3), Sant Jaume dels Domenys (2) i Masllorenç (1). Els altres vuit municipis de la comarca no han detectat cap cas de coronavirus durant tot el mes de juliol. El que sí que s'ha augmentat és el nombre de proves PCR que es fan als diferents CAP de la comarca, amb l'objectiu de poder traçar amb totes les garanties els contactes quan surt algun cas positiu.