Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19

Es posen les primeres vacunes del coronavirus al Baix Penedès

S'ha començat a vacunar residents i treballadors de la Policlínica del Vendrell

Les primeres vacunes per combatre el coronavirus ja s'han començat a posar al Baix Penedès. Segons ha avançat el diari El 3deVuit, i ha confirmat l'Ajuntament del Vendrell a aquest mitjà, les primeres dosis es van començar a posar el dilluns 4 de gener a la residència de la Policlínica Comarcal del Vendrell. 

En total es van vacunar aquell dia una trentena de professionals i una vintena de residents. La vacunació ha continuat durant tota la setmana a pacients del sociosanitari i, segons dades del Departament de Salut, fins a aquest dijous 7 de gener s'han vacunat 326 persones a la comarca.

Esperant data per La Muntanyeta

Des de l'Ajuntament del Vendrell han explicat que encara s'està esperant que Salut comuniqui la data en què es començaran a posar les vacunes a la residència La Muntanyeta. Aquest és un centre considerat verd, ja que fa molt de temps que no té casos positius, amb el qual compleix les condicions perquè es pugui començar a vacunar.

La situació al Baix Penedès és delicada en aquests primers dies de 2021, amb un risc de rebrot que s'enfila als 539 punts, amb 58 persones ingressades i un total de deu defuncions relacionades amb la Covid-19 les últimes dues setmanes. Al Vendrell, la Xarxa Vendrellenca i partits com ERC-Som Poble han demanat que s'estudiï si cal aplicar més restriccions.