El Baix Penedès es revolta contra l'increment del peatge de la C-32

La Coordinadora de Calafell demana el suport dels partits polítics de la comarca

El nou increment del peatge de la C-32 a l'autopista Pau Casals que hi ha hagut aquest 2019 ha generat indignació entre els ciutadans, però també entre la classe política, del Baix Penedès. La pujada d'un 2,21% dels peatges de la C-32 als túnels del Garraf —que fa que anar i tornar del Baix Penedès a Barcelona ja costi 22,14 euros— ja ha començat a ser contestada per entitats i associacions del territori.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Així, la Coordinadora de Calafell ha publicat a les xarxes socials  un full de ruta que s'ha consensuat «entre les onze associacions veïnals de Calafell» i al qual es demana que s'hi sumin els partits polítics de la comarca, començant amb els de Calafell, que celebraran el primer ple de l'any el pròxim dilluns 7 de gener. El full de ruta demana l'adhesió dels partits i també de les associacions de comerç de Calafell. Igualment, demanaran data per entrevistar-se amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i també volen tenir una trobada amb els diputats a la Generalitat.

Solucions per un dels peatges més cars de Catalunya

L'increment del peatge ha caigut com a una galleda d'aigua freda entre els ciutadans i entre plataformes com la Coordinadora de Calafell i No Vull Pagar C-32, que fa temps que demanen solucions  per un dels peatges més cars de Catalunya, que obliga a moltes persones a passar per una C-31 que està saturada. Des d'aquestes plataformes han recordat aquests dies les paraules de l'anterior conseller de Territori, Josep Rull, afirmant que «si el 2019 no estava en funcionament la vinyeta» s'hauria de buscar una solució per aquesta autopista. De moment, la solució ha estat apujar el peatge. 

Des de la Coordinadora de Calafell han afegit que «abans de reiniciar els talls a l'autopista i a la C-31, on els perjudicats són els usuaris, intentarem de nou reprendre el diàleg, aquest cop amb solucions satisfactòries i sense tant de temps per fer-les realitat». També els Consells Comarcals del Baix Penedès i el Garraf han mostrat la seva oposició a l'increment del peatge i han avançat que buscaran crear una plataforma similar al Pacte de Berà per fer sentir les seves reclamacions.