El Vendrel Discover

El Baix Penedès redueix el risc de brot i ja pensa en l'inici del curs escolar

Totes les Àrees Bàsiques de Salut de la comarca presenten xifres de contagi més baixes

El Baix Penedès ha aconseguit reduir el risc de brot de coronavirus en les dues últimes setmanes del mes d'agost. Després que la comarca experimentés un augment de contagis en els primers quinze dies del mes, la corba de positius s'ha anat doblegant i, a 31 d'agost, la comarca presenta una millor situació. Actualment, la taxa de reproducció efectiva (RT) se situa una mica per sota de l'1, quan havia arribat a estar al 2,5. Dins del Camp de Tarragona, és la comarca que es troba en millor situació.

Els contagis durant els últims set dies han estat 49, quan en els set dies anteriors havien estat 63. La reducció s'ha produït a totes les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la comarca que pertanyen a la regió sanitària del Camp de Tarragona. Al Vendrell, s'ha passat dels 44 casos de fa dues setmanes, als 39 dels últims set dies. A la del Baix Penedès Interior la reducció ha estat de set a cinc casos, mentre que Calafell ha tingut una forta baixada, i ha passat de dotze a cinc casos. 

En alerta per l'inici de curs

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les xifres actuals suposen un alleujament després de l'augment de contagis que hi va haver coincidint amb els dies més forts de la temporada turística. El Vendrell va ser el primer municipi a notar l'increment, tot i que la majoria de casos eren importats, tal com van apuntar des del consistori. També Calafell va notar un augment pels voltants del 15 d'agost, que va aconseguir frenar de forma ràpida. 

Actualment, el Vendrell encara té un risc de brot alt, mentre que Cunit —que pertany a la regió sanitària del Garraf— el té mitjà. La resta de municipis del Baix Penedès el tenen baix o molt baix. Des de l'Ajuntament de Calafell han felicitat «el comportament cívic i responsable de la majoria dels residents i estiuejants», però han comminat als ciutadans a no abaixar la guàrdia pels «dies complicats» que vénen amb «l'obertura de les escoles i les instal·lacions esportives».

Al Vendrell, el consistori ha impulsat la campanya 'Tots sumem' per afrontar amb garanties el retorn a la feina i l'obertura de les escoles. La campanya consisteix en la distribució de cartells en català, castellà i àrab als diferents establiments i edificis públics del municipi, així com una lona que es penjarà al balcó de l'Ajuntament i uns vídeos que s'aniran passant per la televisió local.