Un ciutadà se sotmet a una prova PCR al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell

El Baix Penedès ja se situa per sota del 5% de positivitat a les proves de coronavirus

És el llindar que marca l'OMS per tenir controlada la pandèmia

El Baix Penedès continua amb la tendència a la baixa del coronavirus i durant l'última setmana ja ha aconseguit baixar del 5% de positivitat a les proves diagnòstiques que s'han fet. Aquest és el llindar que marca l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar que la pandèmia es troba sota control.

Al Baix Penedès aquest indicador s'ha situat en el 4,74% en els últims set dies amb dades consolidades (del 2 al 8 de febrer), mentre que la mitjana catalana és una mica més alta, del 5,45%. El risc de rebrot a la comarca es troba ara situat als 229 punts, amb una RT del 0,75. L'última setmana s'han detectat 129 positius, quan fa un mes s'havia arribat als 373.

Mantenir la tendència

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La comarca feia dos mesos que no es trobava en aquestes xifres, des que a la segona setmana de desembre la corba va començar a pujar en el que va ser l'inici de la tercera onada. El pic d'aquesta va arribar a mitjans de gener, per després començar a baixar lentament amb les restriccions imposades des del 7 de gener. Tot i la bona tendència, les autoritats sanitàries alerten que aquesta encara s'hauria de mantenir així moltes setmanes, per rebaixar la pressió als hospitals i reduir la mortalitat.

Al Baix Penedès hi ha ara 30 persones ingressades als hospitals per la Covid (havien arribat a ser més de 60) i els últims set dies han mort quatre persones per causes relacionades amb la pandèmia. També caldrà veure com afecten els canvis en les restriccions aplicats des d'aquest dilluns 8 de febrer, així com la jornada electoral del pròxim diumenge 14.