La biblioteca de l'Arboç posa en marxa el club de lectura fàcil

Es preparen els cursos i tallers per a majors de 55 anys
Un adult llegint | TarragonaDigital

 

La Biblioteca Municipal de l'Arboç ha engegat el club de lectura fàcil, un servei que s'impulsa de forma conjunta amb el Servei Comarcal de Català del Baix Penedès. Aquest club consisteix a cedir un llibre de lectura fàcil en préstec a cada participant, que el pot llegir una o diverses vegades. Un matí de cada mes, els participants es troben a la biblioteca i comenten el llibre, compartint els punts de vista i les sensacions que han tingut.

Amb aquesta iniciativa es vol fomentar la lectura i millorar l'expressió oral en català a través de la conversa i el debat que proporcionen aquests llibres de lectura fàcil. Les sessions a la biblioteca es fan el tercer dimecres de cada mes a les deu del matí, i tenen una durada d'uns 90 minuts. La iniciativa, que és gratuïta, està adreçada principalment a persones que no estan acostumades a llegir en català, i que busquen un entorn on poder parlar, aprendre vocabulari, i compartir una estona tot practicant.

 

Cursos i tallers per a majors de 55 anys

Encara referent a la informació d'abast municipal de l'Arboç, la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament ha convocat una reunió participativa dirigida a les persones majors de 55 anys per aquest dimarts 8 d'octubre, a les 18.00 hores, a l'Auditori Municipal. Es tracta d'una reunió on es volen recollir les propostes i necessitats d'aquest col·lectiu de cara a consensuar l'oferta de cursos i tallers que es faran durant aquesta temporada. La reunió anirà a càrrec de la psicòloga Daylis Fonteboa que s’encarregarà de dinamitzar-la per tal que tothom hi pugui dir la seva.

Exposició per l'Any Fabra a la Bisbal

En l'àmbit cultural de la comarca també destaca que la biblioteca pública de la Bisbal del Penedès acull a partir d'aquest dilluns 7 d'octubre la mostra ‘Pompeu Fabra una llengua completa', amb motiu de l’Any Pompeu Fabra. És una mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística. L'exposició es pot visitar fins al 19 d'octubre.

"🔦Els orígens de Coma-ruga: de zona d'aiguamolls poc habitada, a gran centre turístic" "🍾 ENHORABONA: 'El Sueldazo' de l'ONCE reparteix milers d'euros al Vendrell!"