La Biblioteca Terra Baixa del Vendrell compleix quinze anys de vida

Amb la fase 3 es permet l'accés a les sales, però amb aforament limitat

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell compleix aquest dijous 18 de juny el seu quinzè aniversari des que va traslladar-se a les actuals instal·lacions del carrer Major. Després de 85 anys situada a l'icònic edifici de la Rambla, la biblioteca va estrenar el 2005 les noves instal·lacions del carrer Major, a tocar del Pont del Pardo, que suposaven un necessari augment de l'espai i una modernització dels seus serveis.

 

L'antic edifici de Cal Galan

L'actual edifici de la biblioteca del Vendrell era conegut com a Cal Galan i, durant molts anys, va albergar un local musical molt conegut a la vila, El Cau de l'Arc, on els anys seixanta s'havien fet moltes actuacions al seu jardí. Després d'una segona vida com a pub musical els anys 80, la casa va quedar en desús, fins que l'Ajuntament la va adquirir per fer-hi la nova biblioteca.

Aquesta va obrir portes el 18 de juny del 2005, rebent el nom d'una de les obres teatrals més conegudes d'Àngel Guimerà, 'Terra Baixa'. Des de la biblioteca expliquen que aquests quinze anys han servit per consolidar «el procés de municipalització, d'experimentació d'altres maneres de treballar, de posada en marxa de nous projectes i d'adaptació als molts canvis que s'estan produint en el món de la informació en general».

Canvis a la fase 3

La biblioteca del Vendrell va reobrir les portes el passat 25 de maig després d'estar dos mesos i mig tancada per la pandèmia de la Covid-19. Tot i que fins ara només s'havia permès el préstec de documents amb cita prèvia, a partir de l'entrada a l'actual fase 3 ja s'ha obert l'accés a les sales d'estudi, tot i que amb aforament limitat. L'ús de les sales serà, de moment, com a sala d'estudi o de lectura individual, però sense accés a la col·lecció.

També s’activa l'accés als ordinadors amb aforament limitat, i demanant-ho prèviament al punt de control. Seguiran tancats l'accés a la Sala Infantil, a l'Espai Menuts i a la Sala de Diaris i Revistes. La biblioteca, que el dilluns 22 inicia l'horari d'estiu, posa en marxa aquest mateix dijous la seva nova web, que servirà per ampliar els continguts informatius.

"Cunit recupera la mobilitat amb la resta del Baix Penedès" "El Vendrell: Les restriccions sanitàries pel coronavirus impedeixen obrir la piscina"