La Bisbal del Penedès intensifica el control de les colònies de gats del municipi

Es vol licitar un servei permanent de cara al 2020
Imatge d'arxiu de diversos gats de carrer. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès segueix amb la campanya de control de les colònies de gats que hi ha al municipi, iniciada l'any 2018. La Junta de Govern Local d'aquest dilluns 28 d'octubre ha aprovat un contracte menor per al control de les colònies de gats, a instància de la regidoria de Protecció Animal. Aquest contracte, que serà vigent fins al 31 de desembre, inclou la captura, esterilització, marcatge auricular, vacunació i desparasitació de la població felina feral.

Serà desenvolupat per l'empresa Wapus Veterinari S.L, amb un cost que puja a 3.048 euros. La regidoria de Protecció Animal ja treballa en la licitació d'un servei permanent de cara al 2020 que, a banda de les actuacions esmentades, també inclogui l'assessorament del voluntariat que alimenta els gats de carrer, i el control i seguiment de les colònies de gats ferals del municipi.

Projecte de control iniciat el 2018

L'abril de l'any 2018 es va posar en marxa un projecte pilot per gestionar les colònies de gats del municipi, que des del consistori ha estat ben valorat, amb el qual es vol mantenir. La campanya d'esterilitzacions, concretament, es fa per evitar molèsties com els orins de marcatge, les baralles o els miols els períodes de zel, però també per evitar la superpoblació i millorar la qualitat de vida dels animals.

Actuacions al Vendrell i Calafell

Altres municipis del Baix Penedès com el Vendrell o Calafell també han fet diverses iniciatives els últims anys per controlar les colònies de gats ferals. Al Vendrell, s'han localitzat una trentena de colònies que sumen més de 2.000 gats. Recentment es van posar menjadores pels gats en diferents punts del municipi, per així minimitzar els problemes d'higiene quan se'ls dona menjar. També hi ha una cinquantena d'alimentadors de gats, que són els que controlen el menjar que se'ls dona

"L'Ajuntament del Vendrell no pot assumir, per ara, la neteja de l'abocador de Cosbapsa" "🔥AQUESTA NIT: Incendi en un habitatge ocupat a Calafell"