La Bisbal del Penedès adjudica la rehabilitació de les cases dels mestres per fer pisos socials

Les obres podrien estar enllestides el febrer del 2020
Les cases dels mestres de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès va adjudicar a la Junta de Govern Local del passat 14 d'octubre les obres de rehabilitació de les cases dels mestres, que passaran a ser habitatges socials. Tecnologia de Firmes SA és l'empresa que farà els treballs, per un import de 73.670 euros, que han de començar aquest mateix mes de novembre. El consistori apunta que la durada de les obres serà de tres mesos, amb el qual podrien estar enllestides el febrer del 2020.

La licitació dels treballs es va aprovar l'agost d'aquest any i tres empreses van presentar les propostes en el termini que estava establert. La Mesa va valorar les tres propostes i va escollir la guanyadora. Aquest és un projecte que compta amb una subvenció de 20.000 euros de la Diputació de Tarragona, mentre que la resta de l'import s'abonarà amb una part dels diners que l'Ajuntament ha obtingut de la venda d'una parcel·la del polígon industrial, que era de titularitat municipal.

 

Llorenç del Penedès busca obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere

Per altra banda, l'Ajuntament de Llorenç del Penedès ha començat els tràmits per obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere, amb l'objectiu de fer un pas més en el desenvolupament de «les polítiques municipals que permetin avançar socialment a favor de la igualtat de gènere». El distintiu serveix per certificar el compliment de la Norma SG CITY 50-50, que evalua el compromís dels governs municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals en relació amb els drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic.

Per una banda, el consistori durà a terme una autodiagnosi per conèixer de quines polítiques, plans i actuacions disposa el municipi i, per una altra, es desenvoluparà el Pla de Compromís mitjançant el qual l'Ajuntament estableix els compromisos per impulsar i promoure polítiques, plans i actuacions a favor de la igualtat de gènere.

"‼COMPARTIU: Busquen una parella desapareguda al Baix Penedès des de diumenge" "L'augment de la taxa de recollida de brossa allunya oposició i govern al Vendrell"