Castell de focs a la platja

La Bisbal del Penedès planta cara al coronavirus amb una festa major «emmascarada»

El consistori ha confeccionat mascaretes especials per la festa

La Bisbal del Penedès ha decidit plantar cara al coronavirus i celebrar la seva Festa Major aquest mes d'agost, una festa que serà «emmascarada» per la situació de pandèmia que es viu. A diferència d'altres municipis com Calafell, l'Arboç o Albinyana que han decidit suspendre la festa, la Bisbal ha adaptat els actes a la realitat actual, d'una manera similar a com ho va fer el Vendrell per Santa Anna.

Mascaretes especials

Així, són diversos els actes que la població celebrarà entre els dies 14 i 16 d'agost, sempre respectant totes les mesures de seguretat, i amb l'obligatorietat de dur la mascareta en tot moment. És per això que l'Ajuntament repartirà unes mascaretes confeccionades especialment per la festa, i que s'inspiren en el vestuari de les entitats de cultura popular locals. Així, s'han fet mascaretes del Ball de Diables, de la colla gegantera, del Ball de Gitanes o de la colla castellera.

Una mascareta del Ball de Diables de la Bisbal.
La Bisbal del Penedès farà una festa major emmascarada. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Nombrosos actes al carrer i a l'envelat

Pel que fa a la programació, la de la Bisbal serà una de les festes d'aquest estiu que farà més actes dels que es fan habitualment, tot i que molts s'han pensat per gaudir des de terrasses, finestres, terrats o balcons. Així, hi haurà la cercavila amb els grups de cultura locals —el Grup de Geganters i grallers de la Societat, el Ball de Diables i diablons de la Bisbal, el Ball de Gitanes de la Bisbal i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès—, el castell de focs, les matinades, un sopar a la fresca i un espectacle infantil itinerant.

Però també s'han previst actes a l'envelat, que tindran un aforament limitat i s'hi haurà d'assistir amb inscripció prèvia. Allà s'hi faran un concert amb l'Orquestra Selvatana, i una actuació de jazz amb el grup EnsembleBé. El pregó d'obertura de la festa major serà emès per YouTube, i anirà a càrrec dels alumnes de sisè de primària de l'escola Ull de Vent. També es podrà veure un vídeo especial amb les colles castelleres que enguany no podran participar en la Diada Castellera del 15 d'agost.

L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha remarcat que, donades les circumstàncies actuals, des del consistori s'ha apostat per fer una festa «adreçada a tota la gent de la Bisbal, però evitant massificacions i amb molts actes amb aforament limitat, per preservar la distància». La Bisbal del Penedès es manté des de fa diversos mesos sense nous casos de coronavirus, amb una xifra que a mitjans del mes d'abril es va quedar aturada en els deu positius. 


Comentaris