L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès implantarà la recollida porta a porta en sis nuclis el 2021

L'actual contracte finalitza el pròxim any

Pas endavant de la Bisbal del Penedès pel que fa a la recollida de residus. Aprofitant que l'actual contracte amb CESPA finalitza el pròxim any 2021, des de l'Ajuntament han pres la decisió d'apostar pel sistema de recollida porta a porta en la majoria de nuclis de població del municipi. Així, aquest sistema es durà a terme a Can Gordei, l'Esplai, el Priorat de la Bisbal, la Miralba, l'Ortigós i el Papagai, sis zones que s'afegeixen al nucli principal del municipi, on ja es fa el porta a porta.

Quedaran pendents els nuclis de la Masieta, on encara s'ha d'acabar d'avaluar les diferents opcions amb els veïns, i la Pineda de Santa Cristina, on el servei el gestiona l'Ajuntament de Rodonyà. El passat mes de gener, la Junta de Govern Local va aprovar un contracte menor per al servei de redacció del projecte de gestió de residus, amb la intenció d'avaluar quina era l'opció més adequada per la Bisbal del Penedès.

El compromís de la ciutadania, indispensable

L'estudi redactat preveu ampliar la recollida porta a porta en aquests sis nuclis de població. Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, es mostra convençuda que amb aquest sistema es millorarà «la gestió dels residus als diferents barris del municipi». «Cadascú separarà els residus a casa seva i els haurà de deixar a la porta, la qual cosa exigirà el compromís de la ciutadania», ha afegit Ferré, qui ha avançat que es farà una campanya informativa des del consistori. 

Paral·lelament a la implementació del nou servei, la Bisbal ampliarà i millorarà el servei del Punt Verd, alhora que es reestructura el servei de recollida de voluminosos. El 2021 serà un any crucial per definir el model de recollida de residus al Baix Penedès, ja que també finalitza el contracte que deu municipis tenen amb EcoBP a través del Consell Comarcal.


Comentaris