Un home abocant residus al polígon La Cometa.

Caçat llançant deixalles en un abocador il·legal del Vendrell

L'home ha estat identificat i denunciat per la policia local

Un dels greus problemes d'incivisme que té el Vendrell és l'abocament de deixalles i residus en llocs no autoritzats, tant a la via pública com en abocadors il·legals. Per sancionar els que actuen d'aquesta manera és necessari atrapar-los 'in fraganti', i això és el que va passar aquest dimarts 13 d'agost a la tarda amb un home que estava llençant tota mena de deixalles fora dels llocs autoritzats per a fer-ho.

En aquest cas, l'home estava tirant residus de tota mena, que treia d'una furgoneta, a una zona del polígon La Cometa que ja s'ha convertit en un abocador il·legal. Al lloc hi ha senyals que indiquen que aquest és un abocador no autoritzat, i periòdicament es neteja per part dels serveis municipals, però al cap de poc temps ja torna a estar igual. L'home que estava llençant les deixalles va ser gravat per una persona, que va fer arribar el vídeo a la Policia Municipal del Vendrell.

Identificat i denunciat l'infractor

Els agents el van aconseguir identificar i se l'ha denunciat per abocar residus fora dels llocs autoritzats. L'expedient es derivarà als serveis jurídics de l'Ajuntament del Vendrell, que hauran de sancionar l'infractor. La mateixa nit que es va gravar aquest vídeo, els Bombers van haver d'apagar un petit foc en aquest abocador. El llançament de residus a la via pública és un mal generalitzat al Vendrell, no només en llocs apartats, com aquest, sinó al centre mateix de la ciutat, amb carrers on els veïns ja fa molt temps que denuncien aquestes situacions.

Per altra banda, un dels abocadors incontrolats més grans del municipi és el que es troba a prop de la urbanització Mas Borràs, al lloc on abans hi havia la planta de residus de Cosbapsa, que es va cremar el 2012. L'Ajuntament va fer un informe fa poc mesos en el qual xifrava en 70.000 euros la neteja i retirada de totes les deixalles. L'enderrocament de les restes de la planta ja pujaria fins als 600.000 euros.