Calafell ajorna obres fins a la tardor per no coincidir amb la temporada alta

Són la reconstrucció de la vorera nord del Passeig Marítim a Segur i la remodelació de la plaça del carrer de Mar
La vorera que es repararà al Passeig de Segur. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que ha decidit ajornar dues obres que havien de començar ara i que no s'iniciaran fins a la tardor, per no coincidir amb la temporada turística. Aquestes obres són la reconstrucció de la vorera nord del Passeig Marítim a Segur, i la remodelació de la plaça del carrer de Mar, al nucli del Poble. La primera d'elles ja està adjudicada, però té una durada de sis mesos, amb el qual no estaria enllestida fins al setembre.

Remodelació de la vorera nord del Passeig de Segur

Es tracta d'una remodelació que afectarà clarament la via pública a la zona del passeig de Segur, amb el qual des del consistori creuen que és millor iniciar-la passat l'estiu. L'obra preveu la renovació de les conduccions subterrànies d'aigua i clavegueram, perquè les actuals tenen pèrdues i provoquen l'enfonsament de la vorera. També s'arranjaran els desperfectes causats per l'arbrat a la vorera, i es connectaran les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli.

També es renovarà l’enllumenat i s’aprofitarà l’obra per posar al dia alguns elements d’accessibilitat, com els guals de vehicles o els passos de vianants amb la vorera adaptada. La inversió total per aquesta obra és d'1,6 milions d’euros, dels quals 193.491,22 euros els aporta la Diputació de Tarragona mitjançant el seu Pla d’Acció Municipal (PAM).

 

Remodelació de la plaça del carrer de Mar

Pel que fa a la remodelació de la plaça del carrer de Mar, aquesta està a punt d’adjudicar-se i, tot i ser una obra menys complexa, de començar-se ara impediria la realització de diverses activitats que s'han de fer al nucli del Poble les pròximes setmanes, com el Mercat Romà que es farà per Setmana Santa. Amb aquesta actuació s'aprofitarà per tancar el pas soterrani que permet travessar l’antiga carretera, i que és un dels punts conflictius de la zona. L’import de l’obra és de 161.225 euros.

També et pot interessar:

Alerta a Calafell: «Fa un mes que ens surt aigua sense parar dels pàrquings».

"ATENCIÓ: Troben 240 plantes de marihuana en una casa de la Bisbal del Penedès" "La Bisbal crea un fons perquè les famílies sense recursos tinguin accés a l'aigua"