Calafell impulsa els consells de barri per donar veu a ciutadans i entitats

Comencen les sessions d'aquests nous òrgans sectorials i temàtics

Els ciutadans i les entitats de Calafell podran donar a conèixer a l'Ajuntament les seves inquietuds, propostes o queixes a través dels consells de participació ciutadana, uns nous òrgans que es constitueixen a partir d'aquesta setmana. Els consells estan formats per representants dels partits polítics, de les diferents entitats i associacions que hi han volgut participar, i de ciutadans a títol individual, escollits per sorteig entre els que s'han inscrit al Registre Ciutadà. 

Aquests consells són temàtics i sectorials, però també geogràfics, amb el qual es constitueixen als diferents barris del municipi. Aquest dijous 7 de febrer hi haurà la constitució del Consell de Seguretat i Prevenció, el primer que agafarà forma. Des de l'Ajuntament de Calafell esperen que tots estiguin operatius el dia 7 de març. Les sessions de constitució es faran els dilluns i els dijous, a les 19.00 hores a la sala de plens, ja que es transmetran en directe per Internet.

 

Un total de set consells de participació

D'aquesta manera, els següents consells que es formaran seran el del barri de Calafell (11 de febrer), el del barri de Segur de Calafell (14 de febrer), el del barri d'Urbanitzacions (18 de febrer), el Consell Municipal d'Acció Social (21 de febrer), el Consell Municipal de Cultura (25 de febrer), i el Consell Municipal d'Esports (el 7 de març). Els ciutadans que vulguin ser presents en aquests consells s'han d'inscriure al Registre Ciutadà, a través d'aquest enllaç.

Ho poden fer tots els ciutadans empadronats a Calafell més grans de setze anys o que acreditin desenvolupar la seva activitat professional a Calafell. Entre els inscrits es fa un sorteig el mateix dia que es constitueixen els consells i les persones escollides ho seran per un període de dos anys. En total s'escullen tres veïns per a cadascun dels consells de barri de Calafell, de Segur, de les urbanitzacions i del Consell Municipal d'Acció Social, dos veïns per al Consell Municipal d’Esports, i un veí per al Consell Municipal de Cultura.

També et pot interessar:

Ja es poden demanar els ajuts per l'IBI del 2019 a Calafell.

Calafell sancionarà els vehicles que aparquin sobre la vorera a Segur.