Calafell i Cunit clarifiquen la frontera entre els dos municipis

Alguns veïns tenien la parcel·la entre els dos municipis
La zona fronterera entre Calafell i Cunit. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell i Cunit han signat un acord per clarificar els límits de cada terme municipal. Aquest acord, signat pels dos consistoris, estableix de forma precisa per on passa la frontera i té l'objectiu d'evitar problemes com els d'aquells veïns que tenien parcel·les dividides entre les dues poblacions. La propietat d'aquests veïns és la que ha marcat els límits de cada municipi. De la mateixa manera, s'evitarà que alguns veïns rebin la factura de l'IBI per duplicat.

 

Segons Ramon Ferré, alcalde de Calafell, això era una cosa que succeïa, encara que «no vol dir que el veí pagués duplicadament, doncs a cada Ajuntament se li pagava per la part de finca que tenia al seu terme, però era una molèstia». També s’evitarà que les porcions de parcel·la tinguin qualificacions urbanístiques diferents. D'aquesta manera, els dos consistoris han acordat situar el límit al centre exacte del carrer que fa de frontera entre la via del tren i el passeig marítim. El costat de Calafell és el carrer del Duero, i el costat de Cunit, l'avinguda del Mediterrani. En aquesta zona, fins ara, el límit passava de forma irregular.

 

Els límits entre Calafell i Cunit a Baronia del Mar

En aquest sentit, també ajuntaments de Calafell i Bellvei tenen obertes converses per trobar alguna solució al límit entre els dos municipis, concretament a la urbanització Baronia de Mar. Tot i que la major part de la urbanització pertany a Bellvei, carrers com el de Sant Tomàs o altres trams i passatges annexos formen part de Calafell. L'Ajuntament de Calafell té la idea que Bellvei assumeixi aquests vials dins el seu municipi, ja que donar serveis o fer reparacions té un elevat cost i obliga a un llarg recorregut a l'Ajuntament de Calafell.

 

Des del consistori encara no saben si n’hi hauria prou amb rectificar la línia de terme o caldria fer una compensació de terrenys. En tot cas, des de l'Ajuntament apunten que el tràmit administratiu serà llarg, malgrat haver-hi una entesa sobre el fons de la qüestió.

Més notícies de la categoria Baix Penedès