Calafell trasllada la disputa política als canvis de nom dels carrers

El ple aprova, sense consens, posar el nom de set persones importants a diferents carrers i places
La placeta de l'esglèsia de l'Assumpció de Segur rebrà el nom de Plaça de Joan Costa Arnau. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha traslladat la disputa entre els diferents partits polítics a un àmbit tan delicat com el de posar noms de persones importants del municipi a carrers i places. Aquest dilluns 4 de febrer, el ple ha aprovat la nova nomenclatura de diferents carrers i espais municipals, als quals s'ha donat el nom de personatges que han tingut una rellevància per Calafell. Fins aquí tot seria correcte, si no fos perquè la proposta s'ha aprovat sense consens i amb molts retrets per part de l'oposició, una cosa poc habitual en casos així.

La plaça de l'1-O obre la caixa dels trons 

La caixa dels trons es va obrir quan el passat octubre, els partits sobiranistes van aprovar donar el nom de plaça de l'1 d'octubre a la placeta on hi ha les Dependències Municipals de la Platja, per recordar el primer aniversari del referèndum. Aquell dia, alguns partits constitucionalistes van criticar que els partits sobiranistes tiressin endavant la proposta sense seguir el protocol de nomenclàtor de carrers que s'havia aprovat uns mesos abans. Com a resposta, el PSC també va presentar la seva proposta per donar el nom de tres dones del municipi a tres espais.

Ara hi ha hagut la segona part d'aquell contraatac. L'equip de govern del PSC, PP i UAM, junt amb el regidor no adscrit Jesús Benedicto, han presentat aquesta moció per posar el nom de set persones més a diferents espais i carrers del municipi. Des de l'oposició, han criticat la manera com s'estan duent a terme aquestes propostes, tot i assegurar que no tenen res en contra dels noms proposats. El PDeCAT, tot i votar-hi a favor, ha avisat el govern que està «encetant un meló que és molt delicat».

Lamenten la manca de consens

Des de la CUP, que s'han abstingut, han definit la proposta com «un autèntic despropòsit» i han criticat que el govern estigui «instrumentalitzant el fet de posar noms a llocs», recordant que, en pocs mesos, hauran posat nom «a una desena de carrers i places sense consens». També han criticat que tot fossin homes. El més combatiu ha estat el regidor d'ERC Jacob Balaguer, que ha votat en contra, lamentant que «no es poden imposar coses així per pebrots». Ciutadans també ha criticat la proposta.

Per si quedava algun dubte que aquesta era una resposta per la plaça de l'1-O, el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Calafell, Miguel Ángel Perín, s'ha encarregat de dissipar-la, quan ha retret a la CUP que aprovessin «una plaça de l'1-O, que no representa a bona part dels calafellencs». Els calafellencs que donaran nom als nous carrers i espais del municipi són Joan Solé Bosch, 'el Manila', Marcel Miró, Manuel González, Magí Sicart, Antoni Artigas, Joan Costa Arnau i Joan Mata.

"ATENCIÓ | El Vendrell vol ajudar a trobar feina a 50 persones d'entre 30 i 45 anys" "Els Mossos enxampen un home amagat a la casa del Vendrell on intentava robar"