Calafell convertir脿 en habitatges socials 58 pisos de la Sareb

Les despeses d'adequaci贸 es pagaran al 50% entre el consistori i el banc

Calafell podr脿 disposar aviat de 58 habitatges de lloguer social gr脿cies a l'acord al qual han arribat l'Ajuntament i la Sareb, el conegut com a 'banc dolent'. El conveni signat entre les dues parts estipula que la Sareb cedir脿 aquests habitatges al consistori, perqu猫 els gestioni amb lloguers socials o per a situacions d'emerg猫ncia social. Tot i que la propietat seguir脿 sent de la Sareb, el consistori en tindr脿 l'usdefruit, pagant un c脿non amb bones condicions.

 

Despeses compartides entre l'Ajuntament i el banc

Segons ha informat l'Ajuntament de Calafell, 22 d'aquests habitatges es lliuraran en una primera fase, mentre que els 36 restants es lliuraran m茅s tard. Les despeses per adequar els habitatges seran pagades al 50% pel consistori i el banc, que tamb茅 s'encarregaran de forma compartida de les despeses posteriors que puguin anar sorgint. El manteniment ordinari el far脿 l'Ajuntament i les reparacions extraordin脿ries, la Sareb.

De la mateixa manera, ser脿 el consistori el que aplicar脿 les mesures de prevenci贸 necess脿ries perqu猫 no hi hagi ocupacions. Alguns d'aquests pisos estan a l'edifici on es van detenir diversos ocupes relacionats amb robatoris al municipi. L'alcalde del municipi, Ramon Ferr茅, ha celebrat aquest acord, recordant que aquesta 茅s una necessitat que ve de temps enrere. 芦En els darrers temps hem recuperat alguns habitatges, per貌 el seu nombre 茅s molt insuficient禄, ha apuntat el batlle.

Ferr茅 ha avan莽at que aquests pisos seran per impulsar 芦lloguers socials per a fam铆lies en dificultats econ貌miques禄, per貌 que tamb茅 es disposar脿 芦d'un nombre d鈥檋abitatges per a situacions d'emerg猫ncia禄, com poden ser casos de viol猫ncia de g猫nere o desnonaments. Abans de poder disposar dels pisos, caldr脿 resoldre diverses situacions relacionades amb l'ocupaci贸 i amb diferents reparacions que necessiten els habitatges. L'alcalde ha avan莽at que al pla de rescat que s'aprovar脿 aviat 芦hi ha una partida de diners importants per fer les obres d'adequaci贸 dels habitatges禄.

"Ensurt amb final feli莽: atrapat amb 6 mesos dins del cotxe a TGN" "Vendrell: Aix铆 s'ha viscut la reobertura del mercat ambulant de Coma-ruga"