Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Calafell davant del bloc ocupat de la rambla de Mossèn Jaume Tobella

Calafell convertirà en habitatges socials 58 pisos de la Sareb

Les despeses d'adequació es pagaran al 50% entre el consistori i el banc

Calafell podrà disposar aviat de 58 habitatges de lloguer social gràcies a l'acord al qual han arribat l'Ajuntament i la Sareb, el conegut com a 'banc dolent'. El conveni signat entre les dues parts estipula que la Sareb cedirà aquests habitatges al consistori, perquè els gestioni amb lloguers socials o per a situacions d'emergència social. Tot i que la propietat seguirà sent de la Sareb, el consistori en tindrà l'usdefruit, pagant un cànon amb bones condicions.

 

Despeses compartides entre l'Ajuntament i el banc

Segons ha informat l'Ajuntament de Calafell, 22 d'aquests habitatges es lliuraran en una primera fase, mentre que els 36 restants es lliuraran més tard. Les despeses per adequar els habitatges seran pagades al 50% pel consistori i el banc, que també s'encarregaran de forma compartida de les despeses posteriors que puguin anar sorgint. El manteniment ordinari el farà l'Ajuntament i les reparacions extraordinàries, la Sareb.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

De la mateixa manera, serà el consistori el que aplicarà les mesures de prevenció necessàries perquè no hi hagi ocupacions. Alguns d'aquests pisos estan a l'edifici on es van detenir diversos ocupes relacionats amb robatoris al municipi. L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha celebrat aquest acord, recordant que aquesta és una necessitat que ve de temps enrere. «En els darrers temps hem recuperat alguns habitatges, però el seu nombre és molt insuficient», ha apuntat el batlle.

Ferré ha avançat que aquests pisos seran per impulsar Â«lloguers socials per a famílies en dificultats econòmiques», però que també es disposarà Â«d'un nombre d’habitatges per a situacions d'emergència», com poden ser casos de violència de gènere o desnonaments. Abans de poder disposar dels pisos, caldrà resoldre diverses situacions relacionades amb l'ocupació i amb diferents reparacions que necessiten els habitatges. L'alcalde ha avançat que al pla de rescat que s'aprovarà aviat Â«hi ha una partida de diners importants per fer les obres d'adequació dels habitatges».