Imatge virtual de la futura plaça de Manuel González.

Calafell licita de nou les obres del gimnàs del nucli antic

La primera adjudicació va quedar en no res per la renúncia de les dues primeres empreses

L'Ajuntament de Calafell ha hagut de treure de nou a licitació les obres del gimnàs del nucli antic, després que la primera adjudicació quedés en no res per la renúncia de l'empresa guanyadora i de la que va quedar en segon lloc. Per això, la junta de govern local ha aprovat fer una altra subhasta amb un nou pressupost, més dimensionat a les instal·lacions que necessita aquest equipament

D'aquesta manera, el cost inicial de 900.000 euros s'ha vist incrementat en 300.000 euros, per completar el sistema de geotèrmia previst al projecte. Si en aquesta ocasió es pot aprovar la licitació i aquesta tira endavant, l'Ajuntament espera que les obres poguessin començar després de l'estiu. Es farien al mateix temps que la nova plaça que s'ha d'urbanitzar al costat de la pista poliesportiva del Castell i de la llar d'infants. La plaça estarà dedicada a la memòria de Manuel González, un referent de la política local.

 

Un edifici fet de fusta i materials renovables

Des del consistori han avançat que el gimnàs serà una construcció feta amb fusta i materials renovables, «amb criteris sostenibles al 100% i amb una eficàcia energètica màxima». També es respectarà l'emplaçament en el qual s'ubicarà i el seu entorn, de manera que no es tapin les visuals del Castell. «Les seves línies minimalistes dotaran de modernitat un espai desaprofitat del nucli històric», afegeixen des de l'Ajuntament.

El gimnàs haurà de donar servei als prop de 300 nens i nenes que practiquen la gimnàstica al municipi, i també podrà acollir altres usos. Per la seva banda, les obres de la plaça ja han estat adjudicades a l'empresa calafellenca Opera Catalonia SL, per un import de 194.800 euros. L'empresa va oferir millores per valor de 4.581 euros. El termini d'execució d'aquestes obres és de vuit mesos, a partir del seu inici.


Comentaris