EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

Calafell defineix els nous límits territorials amb el municipi de Castellet i la Gornal

L'objectiu és actualitzar una delimitació del 1914 que ja està caducada
Un instant de la sessió de delimitació dels municipis de Calafell i la Gornal. | Ajuntament de Calafell

Les Dependències Municipals de la Platja de Calafell han acollit aquest dijous 17 d'octubre al matí una reunió de treball per definir els nous límits territorials entre Calafell i Castellet i la Gornal. La sessió ha comptat amb representants dels ajuntaments dels dos municipis, veïns afectats pels canvis i representants de la Generalitat de Catalunya, ja que el Govern haurà d'aprovar els canvis un cop aquests s'hagin consensuat per les diferents parts.

 

Els dos consistoris volen ajustar els límits territorials per resoldre alguns problemes que han sorgit amb els anys, com ara el cas dels veïns que tenen la casa o la parcel·la repartida entre els dos municipis. La delimitació oficial que hi ha prové de l'any 1914, i des de l'Ajuntament de Calafell consideren que «cal adaptar-la perquè la realitat sobre el terreny era molt diferent aleshores que la que hi ha en l'actualitat».

 

La urbanització de Baronia del Mar

Aquest no és l'únic procés d'aquesta mena que està duent a terme l'Ajuntament calafellenc. El passat mes de novembre del 2018, el ple de Calafell va aprovar demanar a la Generalitat que es tramités un expedient de delimitació de termes amb el municipi de Bellvei. En aquest cas, la delimitació es refereix a la urbanització Baronia del Mar, que pertany majoritàriament a Bellvei, però té alguns carrers que són de Calafell. El consistori creu que aquests carrers haurien de formar part de Bellvei, ja que Calafell no hi té un accés directe i és complicat gestionar alguns serveis

 

De la mateixa manera, el juliol del 2018, els ajuntaments de Calafell i de Cunit van signar un acord per clarificar els límits dels dos municipis, per així establir clarament per on passa la frontera i evitar els problemes dels veïns que tenen parcel·les dividides. Els dos consistoris van acordar situar el límit al centre exacte del carrer que fa de frontera entre la via del tren i el Passeig Marítim.

Més notícies de la categoria Baix Penedès