L'Ajuntament de Calafell acusa de malversació i prevaricació un exregidor pel cas de les multes perdonades

El jutjat ha dictat l'acta d'obertura del judici oral
Aparcaments de zona blava a la platja de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

El Jutjat número cinc del Vendrell va dictar fa pocs dies l'acta d'obertura de judici oral pel cas de les multes de zona blava perdonades entre els anys 2011 i 2015 a Calafell. Amb això instava les acusacions a demanar l'obertura del judici o el sobreseïment del cas. L'Ajuntament de Calafell, que es va presentar com acusació particular, ha informat que manté l'acusació per prevaricació que apunta el jutge en el seu escrit, però afegeix, a més, la de malversació de fons públics.

Amb això, el consistori persegueix «el rescabalament del perjudici econòmic causat a les arques municipals», segons han apuntat des del govern local. Tot i que les multes que es van perdonar aquells anys estan prescrites i no es poden cobrar, l'Ajuntament creu que «la reparació del dany es pot exigir a qui el va causar». Amb això apunta directament a l'exregidor de Seguretat Ciutadana Francisco Clavero, a qui el jutge veu com el responsable d'aquelles actuacions. En canvi, s'han arxivat les actuacions referides a dos comandaments de la policia local que també havien estat imputats.

400 multes perdonades a regidors o familiars directes

La investigació se centra en prop de 400 multes de zona blava que entre el 2011 i el 2015 es van anul·lar a regidors de l'equip de govern o familiars directes. Segons el consistori, 196 d'aquestes multes eren de cotxes utilitzats pel mateix regidor de Seguretat Ciutadana. Clavero va explicar en la seva declaració, segons apunta el consistori, que les multes perdonades eren a vehicles de polítics o funcionaris que exercien funcions oficials.

Però el jutjat del Vendrell considera en el seu escrit que els motius no són prou justificats, raó per la qual va decidir tirar endavant el procés judicial. En el seu moment, l'Ajuntament de Calafell va apuntar que les multes perdonades a polítics o els seus familiars pujaven a més d'11.500 euros.

"La cuinera Monste Estruch inaugurarà l'Enramada de l'Arboç" "El mercat setmanal del Vendrell es trasllada per les obres del centre"