Calafell fa una protesta silenciosa i amb llums liles contra les violències sexuals

Quatre joves van ser detinguts per una agressió sexual a una noia la setmana passada
Imatge d'arxiu d'una concentració de protesta contra les agressions masclistes. | Laia Solanellas

 

Calafell es manifestarà aquest divendres 20 de setembre per protestar contra els casos de violències sexuals que hi ha hagut aquest estiu al Baix Penedès i a tot el país. La protesta, que serà silenciosa, s'ha convocat per a les 20.00 hores a la plaça dels Països Catalans, al Port de Segur de Calafell. Des de l'organització demanen que es porti una llum de color lila per assistir a la manifestació, que pot ser una llanterna, una espelma o la mateixa llum del mòbil.

Investigació per una agressió sexual el 22 d'agost

La manifestació s'ha englobat amb el nom de 'La nit serà violeta' i servirà per protestar contra els últims casos de violències i agressions sexuals. El més recent d'ells va tenir lloc la setmana passada, quan quatre joves van ser detinguts pels Mossos per una possible agressió sexual a una noia de 25 anys, que hauria succeït el 22 d'agost entre el Vendrell i Calafell, i la víctima és veïna de la capital del Baix Penedès.

El jutge que instrueix el cas va deixar en llibertat tres dels quatre nois —l'altre és menor— però ha retirat el passaport a un d'ells, que té la prohibició de sortir del territori, i la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a una distància de menys de 300 metres de la víctima. La d'aquest divendres és una convocatòria que es fa en diversos punts de l'estat, impulsada originàriament per la Plataforma Feminista d'Alacant.

Es presenta al Vendrell el col·lectiu Alerta Violeta

El passat dissabte 14 de setembre es va presentar al Vendrell el col·lectiu feminista Alerta Violeta, que neix com «un espai d'informació, sensibilització, detecció i actuació per a tota la població, facilitant l'assessorament i l'acompanyament a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista o lgtbi-fòbica». Alerta Violeta també aposta per la creació d'un Punt Lila al servei de les entitats del Vendrell, per garantir espais d'oci lliures d'agressions. Col·lectius com La Malva de Calafell, la Ruda del Penedès o Cau de Llunes de Tarragona van ser presents a l'acte.

"ERC carrega contra Impulsem Cunit per «oportunisme» i «falta d'ètica»" "El Vendrell posa el focus en els alumnes amb dificultats en la lectura"