Calafell assegura que el 98% dels nens inscrits tindran plaça al transport escolar

S'ha augmentat el servei amb un nou vehicle i més capacitat
Alguns dels nous autocars que ha presentat Hife. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha assegurat que el 98,8% dels nens inscrits tindran plaça al transport escolar pel curs escolar 2018-2019, que començarà d'aquí a unes setmanes. Aquestes xifres suposen que només cinc dels 436 nens inscrits s'han quedat sense plaça d'entrada. De totes maneres, des del consistori afirmen que els cinc alumnes que no han obtingut plaça, i que ara queden en llista d'espera, l'aconseguiran durant el curs, «per les baixes que es produeixen habitualment cada any».

 

Els cinc alumnes que queden en llista d'espera són tres escolars del Mossèn Cinto i dos del Vilamar. L'Ajuntament de Calafell ha reforçat per aquest pròxim curs el transport escolar amb un novè vehicle, que cobrirà una nova línia. A més a més, s’ha augmentat la capacitat de tots els vehicles i se n’han millorat les prestacions. El cost suplementari de totes aquestes actuacions serà de 41.798 euros.

 

Increment del 10% del contracte del transport escolar

Aquest import representa un increment del 10% del contracte actual, segons apunten des del govern, el màxim que permet la llei. Dit d'una altra manera, el consistori ha estirat la situació fins a on pot legalment per donar plaça a tants infants com fos possible. Les llistes d’admissió i la d’espera es poden consultar a les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell.

 

Els nous autobusos escolars que va presentar fa tres mesos l'empresa adjudicatària del servei, Hife, tenen una capacitat d'entre 25 i 65 places i compten amb els últims sistemes de seguretat. A més, estan equipats amb motors Euro VI, que garanteixen baixos nivells d’emissions a l’atmosfera i ajuden a respectar el medi ambient. Hife opera a Calafell des del 1999, quan va començar a prestar serveis de transport escolar, afegint-hi després el transport públic urbà. En el curs passat, el transport escolar va portar 425 alumnes diaris, un de cada quatre dels possibles usuaris.