Calafell anuncia una nova ofensiva contra les plagues de rates i insectes

Les illes de contenidors i la xarxa de clavegueram, els punts més delicats

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que començarà una nova campanya de «desinsectació i desratització» al municipi, per «evitar o minimitzar les plagues que hi ha hagut en anys anteriors», segons han apuntat en un comunicat. El consistori ja va fer una actuació similar l'estiu passat per combatre la plaga de paneroles que hi havia en diferents indrets, especialment al nucli de la Platja.

 

Neteja del clavegueram i les illes de contenidors

Ara, la campanya consistirà en una neteja intensiva de la xarxa de clavegueram, així com d'algunes zones de la superfície, especialment les illes de contenidors. En aquest sentit, des del govern local han fet una crida a la població per no llençar deixalles fora dels contenidors, ja que això ajuda a la proliferació de paneroles i altres insectes. Tot i que es mirarà d'arribar a tots els punts del municipi, es prioritzaran els llocs on el problema és més recurrent. 

 

«Tenim 220 quilòmetres de clavegueram i netejar tot això a fons és una pretensió pràcticament inassumible», admet el tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana, Aron Marcos. L'Ajuntament de Calafell també ha donat alguns consells als ciutadans per prevenir l'entrada de plagues a les cases, com ara segellar obertures i orificis per on puguin entrar les rates, o protegir els aliments no envasats. Igualment, posen èmfasis en el fet de mantenir l'habitatge «el més net possible, amb especial cura de racons i llocs fora de la vista».

 

Comunicar incidències a la Línia Verda

Des del consistori recorden que a Línia Verda es poden comunicar totes aquelles incidències relacionades amb la neteja. Aron Marcos apunta que una actitud «cívica de la ciutadania a l'hora de treure la brossa i la comunicació dels fets incívics que es produeixin ens ajudaran molt a mantenir a ratlla totes aquelles plagues». Calafell ha patit els últims anys diverses plagues d'insectes o paneroles. Una de les més grans va tenir lloc l'estiu del 2018, per un focus que s'havia localitzat en dos habitatges abandonats de la platja.