Calafell vol donar una nova vida a la plaça dels Terrossets

L'Ajuntament ha tret a concurs les obres d'arranjament de la plaça
Imatge virtual de com serà la futura plaça dels Terrossets. | Ajuntament de Calafell

 

Amb l'objectiu de donar nova vida i generar un nou punt d'activitat al nucli antic, l'Ajuntament de Calafell ha tret a concurs les obres d'urbanització de la plaça de Manuel González, coneguda anteriorment com a plaça dels Terrossets. Aquesta és una plaça que està ubicada al costat de la pista poliesportiva del Castell i de la llar d'infants que porta el mateix nom. La inversió per aquest projecte és de 216.874 euros i el termini d'execució serà de dotze mesos des del moment que comencin els treballs.

 

Amb la urbanització d'aquest espai es vol arranjar una zona que actualment està en desús i té una mala conservació, per així donar-li una nova vida. El projecte inclou també l'edificació d'un gimnàs, que ha de donar servei als més de 300 infants que practiquen aquest esport al municipi. De moment, però, les obres del gimnàs encara no sortiran a licitació, per la dilació causada per haver quedat deserta la primera subhasta, segons expliquen des del govern local.

 

Manuel González, un dels fundadors del PSC a Calafell

Tot i això, la intenció de l'Ajuntament és fer les dues obres simultàniament, en la mesura que la tramitació ho permeti i els respectius treballs no s’entorpeixin entre ells. La coneguda com a plaça dels Terrossets porta el nom oficial de Manuel González, un destacat referent de la política local que va morir fa pocs anys. Va ser un dels fundadors del PSC a Calafell i va ser regidor de l’Ajuntament en els mandats 1983-1987, 1987-1991 i 1991-1995.

 

Fa uns mesos, el ple municipal va acordar dedicar-li aquesta plaça, «junt amb un paquet de diversos bateigs de carrers, espais públics i equipaments, dedicats a personatges locals que van tenir un paper destacat al municipi, amb la finalitat d’honorar la seva trajectòria cívica i social», tal com apunten des del consistori.