Calafell fa obres per evitar que s'entollin els habitatges del carrer del Pescador

Es buscarà que la cota més baixa sigui l'aparcament públic que hi ha a la zona
El carrer del Pescador de Calafell, ple de fang i aigua després d'uns aiguats. | Ajuntament de Calafell
 

 

L'Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres del projecte de millora del drenatge del carrer del Pescador i alguns carrers pròxims, que queden negats quan hi ha pluges fortes. Aquesta és una de les primeres mesures que pren el consistori per resoldre aquesta situació, però se'n faran més en el futur. Sorea ha estat l'empresa guanyadora de la licitació, i farà les obres amb un cost de 174.400 euros. Aquestes han de començar d'aquí a dues setmanes i haurien d'estar finalitzades a finals d'any.

 

Els treballs buscaran que la cota més baixa no se situï al carrer del Pescador a la cruïlla amb el carrer del Molí del Blanquet, sinó que sigui l'interior de l'aparcament públic que hi ha a la zona. D'aquesta manera, el que es busca és desplaçar la zona més baixa, per tal que l'aigua no s'acumuli al carrer del Pescador i acabi afectant els habitatges d'aquesta via. La mesura va sorgir dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Calafell de l'any 2018. 

 

L'Ajuntament preveu altres actuacions en el futur

El tinent d'alcalde de Terriori, Miguel Ángel Perin, ha apuntat que es tracta de «cotes amb poca diferència, però l'aigua sempre s'acumula al punt més baix i, actualment, aquest està a tocar dels habitatges». «Si s'entolla a un altre punt, les cases estaran més protegides, i la situació millorarà molt amb aquest canvi del punt més baix», ha afegit Perin. Tot i això, des del consistori avancen que caldran posteriors obres per solucionar aquest problema.

 

D'aquesta manera, es preveu fer una segona part del projecte per millorar l'evacuació de l'aigua sota la via del tren i fins a arribar al mar. Aquesta segona fase es farà més endavant, quan s'hagi acabat de redactar i es pugui adjudicar.

Més notícies de la categoria Baix Penedès