Calafell oficialitza el nom d'U d'Octubre per a una plaça de la platja

La ponència que valora el nomenclàtor dels carrers no hi troba cap impediment

El ple de l'Ajuntament de Calafell d'aquest dilluns 7 de gener ha aprovat de forma oficial donar el nom de plaça de l'U d'Octubre a la placeta del carrer de Sant Pere o hi ha les dependències municipals del nucli de la Platja. El mes d'octubre del 2018, el consistori havia aprovat iniciar el procediment per donar aquest nom a la plaça, amb una moció presentada pels grups municipals del PDeCAT, ERC i la CUP, amb el suport de les entitats ANC i CDR de Calafell. Aquella aprovació, però, va quedar pendent que un informe tècnic l'avalés.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'informe, elaborat per una Ponència seguint el protocol del nomenclàtor municipal de carrers, no ha trobat cap impediment per donar aquesta denominació a la plaça, encara que admet que té «un caràcter genèric i polític». Precisament, aquesta ha estat la raó principal per la qual s'hi han oposat els grups de Cs i el PP, apuntant que no es respecta el sentiment d'una bona part de calafellencs. Des de la CUP, el PDeCAT o ERC han respost que el PP i Cs només estan d'acord amb la llei «quan aquesta els afavoreix». 

Les places mantenen l'antiga numeració

La moció ha estat aprovada amb onze vots a favor (PDeCAT, ERC, UAM i el regidor no adscrit), vuit vots en contra (PSC, PP i Cs) i l'abstenció de la CUP, motivada pel fet que s'hagi decidit mantenir l'antiga numeració pels habitatges de la plaça. Pels cupaires, el fet que «les cases mantinguin l'adreça dels carrers transversals no ajudarà a consolidar el nou nom» i suposa «edulcorar» la iniciativa. L'Ajuntament haurà de posar ara la placa oficial, que substituirà la placa simbòlica que hi ha des del passat 1 d'octubre.

Al ple també s'ha oficialitzat donar el nom de tres calafellenques rellevants a tres espais del municipi. Així, el centre cívic del Port passa a dir-se Centre Cívic Montse Cívit, i es dona el nom de Josefa Mitjans i Anna Ortoll a dues places de la població. Tots els partits han votat a favor tret de la CUP, pel mateix motiu que amb la plaça de l'U d'Octubre.