Calafell plantarà mil arbres a la muntanya que es va cremar fa tres anys

Es tracta d'una jornada participativa per plantar garrofers, alzines i pins

 

Imatge de l'incendi que va cremar la muntanya del Comú el 2016. | Joan Maurell.
 

Calafell viurà aquest dissabte 9 de novembre una jornada participativa de reforestació a la zona que es va cremar l'agost del 2016 de la muntanya del Comú. L'objectiu és plantar-hi mil arbres d'espècies autòctones, com ara garrofers, pins i alzines. Es tracta d'una iniciativa patrocinada per la marca de moda ecològica One Oak, que planta un arbre per cada producte que ven. Els que prenguin part a la iniciativa podran posar nom a l'arbre que plantin.

 

One Oak està fent diferents accions de reforestació a l'Estat espanyol, en comunitats com Andalusia, Madrid o Galícia. A Catalunya, el projecte escollit ha estat la reforestació de la muntanya del Comú, que es farà en dues fases, aquest dissabte 9 de novembre i al mes de febrer. La jornada començarà a les deu del matí, amb el punt de trobada fixat a l'antiga escola de natura. Cal fer inscripció prèvia al mail educacioambiental@liniaverdacalafell.com, amb el nom i cognoms i el número de DNI. 

 

L'incendi de l'agost del 2016

L'incendi que va patir la muntanya del Comú el 22 d'agost del 2016 va cremar més d'onze hectàrees de vegetació, entre arbrat i matollar. Els Bombers van activar una desena de mitjans aeris i una trentena de vehicles terrestres per sufocar les flames. El foc es va localitzar entre el Mas Mel i Bellamar, i va provocar una gran columna de fum que era visible des de tot el municipi. A última hora d'aquell 22 d'agost es va aconseguir controlar l'incendi, que no va afectar cap nucli de població.

 

En el seu moment, des de l'Ajuntament de Calafell es va apuntar que l'incendi havia pogut ser provocat, i des dels Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, tot i que no es va detenir a ningú. En aquests tres anys que han passat de l'incendi, el consistori ja ha fet altres actuacions per reforestar la muntanya.

 

Aspecte actual de la muntanya del Comú de Calafell. | Ajuntament de Calafell