GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell obre termini per presentar propostes pels pressupostos participatius

La ciutadania ha de decidir el destí de 400.000 euros
Vista de Calafell. | Cedida

 

L'Ajuntament de Calafell ha obert el termini per presentar propostes pels pressupostos participatius del 2019. Tota la ciutadania pot ara fer les seves propostes fins al 30 de setembre, amb l'únic requisit de ser major de 16 anys. Les propostes es poden transmetre a través de la plataforma digital decidim.calafell.cat. D'aquesta manera, el consistori ha començat el segon procés de participació ciutadana. 

 

En aquesta segona edició, la principal novetat és, precisament, la possibilitat de fer les propostes i la posterior votació a través d'Internet. El primer pas ha estat la sessió informativa prèvia que s'ha fet aquest dilluns 17 de setembre, amb la presència de veïns i entitats diverses. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha recordat que la xifra que es posa votació «no és menyspreable», ja que l'1% dels ingressos ordinaris del consistori representen 400.000 euros. És un 10% del capítol d'inversions.

 

Ramon Ferré anima a la participació dels veïns

El batlle ha animat als veïns i ciutadans a presentar propostes i a convèncer als seus conciutadans que prenguin part al procés. «Hi ajudaran les idees que donin solució a situacions que afectin molta gent, així serà més fàcil que les propostes tirin endavant i serà un exercici democràtic molt millor», ha afegit Ramon Ferré. De l'1 al 9 d'octubre, els tècnics municipals faran la valoració de totes les propostes rebudes. Cada ciutadà només en pot fer una.

 

Des de l'Ajuntament han avançat que, si una proposta supera el màxim de 200.000 euros, es valorarà conjuntament amb els seus promotors si es pot reduir la inversió a fer. També davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors si es poden unificar. La votació final tindrà lloc entre els dies 29 d'octubre i 11 de novembre. Hi podran prendre part els majors de 16 anys i, en aquest cas, si que cal que estiguin empadronats al municipi.